Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου

Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση

5 λεπτά ανάγνωση
21 Σεπτεμβρίου 2022
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Μερική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του, το οποίο έγινε τελικά σήμερα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πούτιν απευθύνθηκε στους Ρώσους πολίτες μετά την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως ονομάζει η Μόσχα τον πόλεμο, στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

Σε ηχογραφημένο μήνυμά του, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Οι πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και άλλων περιοχών είναι ελεύθερες από το ναζιστικό καθεστώς».

«Θα μιλήσουμε για τα βήματα προστασίας της κυριαρχίας μας, την υποστήριξη της βούλησης και της επιθυμίας των πολιτών μας να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη βούλησή τους», ξεκαθάρισε ο Πούτιν σχετικά με τα επερχόμενα δημοψηφίσματα στις τέσσερις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να «μπλοκάρουν» οποιαδήποτε ανεξαρτησία και ανάπτυξη.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Β. Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Β. Πούτιν

Ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συζητήσει απευθείας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Πού θα πάει το πετρέλαιο το 2026 – Τί βλέπουν οι διεθνείς οίκοι, όλα τα σενάρια μετά και τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου είναι πιθανό να δεχθεί πιέσεις το 2026, καθώς

«Οι κοινωνίες δεν διαλύονται από την έλλειψη πάθους. Διαλύονται από την έλλειψη μέτρου»

Το 2025 φεύγει αφήνοντας πίσω του μια κοινωνία κουρασμένη, αλλά όχι πιο