Μιλάμε για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο! Ακούμε περισπούδαστες αναλύσεις και καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι, νεαροί από τον πλανήτη του Αναρχοτσαμπουκιστάν, έπεσαν ουρανοκατέβατοι στη χώρα μας, με σκοπό να απαξιώσουν την Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση. Μέγα λάθος!

Ξεκινάμε από το τέλος, ενώ έχει ήδη προηγηθεί, μια στρεβλή, ομιχλώδης διαδρομή, με αφετηρία το Δημόσιο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Και όχι, οι παραβατικοί φοιτητές και μη, που βρίσκουν καταφύγιο και άσυλο στους Πανεπιστημιακούς χώρους, δεν είναι εξωγήινοι. Είναι τα δικά μας παιδιά! Τα παιδιά, που χρόνια τώρα μεγαλώνουμε, μαθαίνοντας τα,να μην σέβονται και να μην εκτιμούν τίποτα!

Τα παιδιά, που όταν στο Νηπιαγωγείο χτύπησαν το συμμαθητή τους,τα υπερασπιστήκαμε σθεναρά, με τον αρρωστημένο εγωισμό του γονιού που πιστεύει, ότι το καμάρι του, είναι το εξυπνότερο και το πιο “κωλοπετσομένο” από όλα τα υπόλοιπα.

Τα παιδιά που στο Δημοτικό, δεν τολμούσε ο δάσκαλος ούτε να τα επιπλήξει λεκτικά, γιατί μια ευαίσθητη, δικαιωματίστρια μανούλα, θα τον έκανε “ρόμπα” και θα τον κρεμούσε στα μανταλάκια!

Τα παιδιά που στο Γυμνάσιο, έμαθαν ότι μπορούν να κλείνουν το σχολείο όποτε γουστάρουν,για οποιονδήποτε λόγο,συνεπικουρούμενα συχνά από εκπαιδευτικούς, που υποδαυλίζουν αυτές τις εφηβικές εξεγέρσεις.

Τα παιδιά, που στο Λύκειο πάνε ντυμένα,με περιβολή που παραπέμπει σε παραλία, σε κλάμπ, σε μπουζούκια, αλλά επουδενί, δεν σχετίζεται με τη σοβαρότητα που θα έπρεπε να διέπει, τον ιερό χώρο της μάθησης.

Τα παιδιά, που αν βάψουν ένα τοίχο με γκράφιτι, αν καταστρέψουν μια πόρτα,αν γκρεμίσουν ένα κάγκελο, αν βρίσουν έναν καθηγητή, δε θα λογοδοτήσουν πουθενά, δε θα υποστούν την παραμικρή κύρωση.

Αντίθετα, ο δόλιος που προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του, θα βρεθεί …και δαρμένος και κερατάς, στα μανταλάκια επίσης,να λογοδοτεί σε συναδέλφους, διευθυντές και προϊσταμένους.

Τόλμησε να πάει κόντρα,στην παντοδυναμία του Δικαιώματος! Ενός δικαιώματος, που δεν συνδυάστηκε ποτέ,με καμία υποχρέωση! Αυτά τα παιδιά, κάποια στιγμή, ενδεχομένως να χρισθούν Ακαδημαϊκοί Πολίτες!

Το ίδιο χρονικό διάστημα, θα είναι κι επισήμως Έλληνες πολίτες με πλήρη πολιτικά δικαιώματα!

Θα στρατευθούν, θα ψηφίσουν, θα κληθούν να διάγουν βίο ανεξάρτητο πλέον, ως μέλη μιας κοινωνίας! Με ποια παρακαταθήκη; Με ποια αξιακή φαρέτρα μέσα τους;

Καμία…Μόνο την βαθιά ριζωμένη πεποίθηση, από τα πέντε τους χρόνια σχεδόν, ότι η γη γυρίζει γύρω από το διογκωμένο τους Εγώ, ότι πάντα έχουν δίκιο σε όλα, ότι έτσι είναι γιατί έτσι θέλουν..

Ενώ διαχρονικά, με την ευγενική χορηγία της Αριστεράς, στο μυαλουδάκι τους, οι έννοιες, Νόμος, Τάξη, Σεβασμός, Δημόσια περιουσία, δικαίωμα των άλλων ανθρώπων στην Ασφάλεια, στην Ιδιωτική πρωτοβουλία και στην προσωπική βελτίωση, ταυτίζονται και παρουσιάζονται ως εκπορευόμενες μιας δήθεν κρατικής καταστολής, ενός ανάλγητου καπιταλισμού,μιας αέναης ταξικής πάλης κατά του κεφαλαίου κι άλλα γραφικά και ξεπερασμένα…

Την ίδια στιγμή, που κάποιοι, σπουδαγμένοι σαφώς σε άλλα Πανεπιστήμια, καταφέρνουν να αλλάξουν την πορεία αστεροειδούς, προκειμένου να μη χτυπήσει τη Γη!

Και τι να τους κάνουμε μωρέ εμείς αυτούς τους περίεργους τύπους; Εμείς αγαπάμε αυτούς τους ουρανοκατέβατους, από το Αναρχοτσαμπουκιστάν! Αν λείψουν,ξέρετε πόσοι θα χάσουν το.. παντεσπάνι το επιούσιον;

Facebook Comments