Η Φρικτή ιστορία που αποκαλύφθηκε στον Κολωνό, με την συστηματική κακοποίηση και βιασμό μιας δωδεκάχρονη κοπέλας από ανώμαλους ενήλικες άντρες, έχει προκαλέσει πολύ λογικά, τον αποτροπιασμό της ελληνικής κοινωνίας, η οποία έχει μείνει κατάπληκτη με την διαστροφή αυτών των ανθρώπων.

Πώς είναι δυνατόν να φτάνουν φαινομενικά κανονικοί άνθρωποι, με κοινωνική, οικονομική θέση κι υπόσταση, σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες, εγκληματικές συμπεριφορές, αναρωτιούνται, δικαιολογημένα, πολλοί συμπολίτες μας, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία διάγουν ένα σύννομο, ηθικό κι αξιοπρεπή βίο. Κι όμως άρρωστοι άνθρωποι υπάρχουν παντού και πάντα. Κι όταν οι συμπεριφορές αποκαλύπτονται, νιώθουμε οτι πέφτουμε από τα σύννεφα, διότι δεν μπορούμε να παραδεχτούμε οτι αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα ζουν δίπλα μας, τους συναντούμε στην καθημερινότητα μας κι έχουμε την, απατηλή, εντύπωση οτι είναι σαν εμάς. Ενώ στην πραγματικότητα κρύβουν την αποτρόπαιη ταυτότητα μας.

Ασφαλώς, τα φαινόμενα κι οι συμπεριφορές αυτές υπήρχαν πάντα. Τώρα, εξαιτίας του Διαδικτύου και της τεχνολογίας, διαδίδονται πιο εύκολα. Αλλά και πάλι αποκαλύπτονται πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν. Ωστόσο, εξαιτίας του μεγάλου, πλέον, αριθμού οικογενειών που ζουν στο περιθώριο (στο οποίο έχει συμβάλλει κι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση) τα κακουργήματα αυτά είναι συνηθέστερα δυστυχώς. Γεγονός που εκμεταλλεύονται φαινομενικά «ευυπόληπτοι» πολίτες, που κρύβουν τερατώδη διαστροφή, όπως ο βιαστής και μαστρωπός του 12χρονου κοριτσιού κι όσοι τον πλήρωναν για να το βιάσουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πλειονότητα της κοινωνίας μας αποδοκιμάζει με βδελυγμία τέτοιου είδους συμπεριφορές. Είναι αδιανόητες κι αηδιαστικές. Γι αυτό μου προκάλεσε μεγάλη κατάπληξη κι αποστροφή ότι υπήρξε προσπάθεια από την αξιωματική αντιπολίτευση κι από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθούν κομματικά το αποκρουστικό γεγονός αυτό, με το επιχείρημα πως ο βιαστής και παιδόφιλος, ονόματι Μίχος, υπήρξε μέλος της ΝΔ. Τα κόμματα δεν είναι κοινότητες αγγέλων. Μικρογραφίες της κοινωνίας μας είναι. Σε κάθε κόμμα υπάρχουν και καλοί και κακοί άνθρωποι, κι ηθικοί και διεφθαρμένοι, κι αξιοπρεπείς και σκάρτοι. Όπως συμβαίνει συνολικά στην κοινωνία μας. Και σε κάθε κοινωνία.

Σημασία έχει το πώς αντέδρασε η ηγεσία της ΝΔ μόλις έγινε γνωστή αυτή η φρικαλέα ιστορία. Αμέσως διέγραψε τον Μίχο. Ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, όπως και γίνεται. Και καταδίκασε απερίφραστα τις αποκρουστικές αυτές συμπεριφορές. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ με περισσή ανευθυνότητα επιχείρησε να εκμεταλλευθεί κομματικά το περιστατικό. Αφού δεν έχει επιχειρήματα και δεν πείθει την κοινωνία οτι διαθέτει εναλλακτική λύση για την διακυβέρνηση της χώρας, επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την φρικτή ιστορία του Μίχου. Μου έκανε εντύπωση η στάση κορυφαίων στελεχών του, όπως οι κ.κ. Σπίρτζης και Παππάς, που υιοθέτησαν ουσιαστικά την επιχειρηματολογία οτι δήθεν η ΝΔ είναι «συνένοχη» για υπόθεση αυτή η οτι ειναι «κόμμα παιδεραστών». Το hashtag «ΝΔ παιδεραστές» αναπαράγεται απο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο βουλευτής κ. Μαμουλάκης. Ενώ το χειρότερο περιστατικό συνέβη όταν μέσα στην αίθουσα της Βουλής η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά ρώτησε τον βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο «πώς νιώθεις που ανήκεις σε κόμμα παιδεραστών»; Το χείριστο είναι οτι η κυρία Βαγενά έδειχνε να το πιστεύει πλήρως, έστω κι αν μετά υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Χαρακόπουλο.

Πολύ φοβάμαι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον πανικό του για τη διαφαινόμενη νέα εκλογική του ήττα, καταφεύγει σε ακραίες, τοξικές και παράλογες αντιπολιτευτικές τακτικές, που και τον ίδιο εκθέτουν. Αλλά, το χειρότερο, υπονομεύουν το πολιτικό μας σύστημα και την κοινοβουλευτική δημοκρατία

Facebook Comments