Τεταμένο παραμένει το κλίμα για δεύτερη ημέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν χθες Τρίτη στη Θεσσαλονίκη από τους Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού. Επεισόδια που επεκτάθηκαν με την ίδια ένταση σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Από τις συμπλοκές Ρομά και μελών της ΟΠΚΕ δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των προσαγωγών που έχει κάνει η ΕΛΑΣ.

Ομάδες Ρομά έκλεισαν χθες Τρίτη σταδιακά τους δρόμους, έβαλαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ σε Αθήνα (Λ. Μεσογείων) και Θεσσαλονίκη που έσπευσαν στα σημεία όπου σημειώθηκαν εντάσεις.

Όπως κατέγραψε η ΕΡΤ σε αποκλειστικό βίντεο, Ρομά πέταξαν Μολότοφ κοντά στο σημείο στεγάζεται η Οικονομική Αστυνομία, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Το κλίμα είναι τεταμένο μεταξύ των Ρομά μετά τον αδικαιολόγητο πυροβολισμό 16χρονου στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Στην περιοχή της Μενεμένης στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Το απόγευμα της Τρίτης τα επεισόδια εκτός από την περιοχή του Νομισματοκοπείου, στο Χαλάνδρι, επεκτάθηκαν σε Αχαρνές (Μενίδι), Ζεφύρι, Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, στην Εθνική Οδό στο ύψος των Μεγάρων. Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών συνολικά 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι τέσσερις από σκάγια και οι έξι από ρίψεις αντικειμένων, με τις πρώτες πληροφορίες για την υγεία τους να μην είναι ανησυχητικές.

Έχει γίνει άγνωστος αριθμός προσαγωγών ενώ οδοφράγματα έχουν στηθεί σε αρκετές περιοχής των δυτικών προαστίων της Αττικής όπου υπάρχουν καταυλισμοί Αθιγγάνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα επεισόδια στο Μενίδι που κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα ένας από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκε είναι σε σοβαρή κατάσταση από σκάγια όπλου.

Κλειστή παραμένει η περιφερειακή Αιγάλεω

Κλειστό παραμένει το τμήμα της Περιφέρειακής Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο λόγω αντικειμένων που έχουν πετάξει οι Ρομά, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.Στο σημείο αναμένονται συνεργεία να καθαρίσουν τον δρόμο από πέτρες, κάδους, λάστιχα κτλ.

Σκηνικό έντασης επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στη δυτική Θεσσαλονίκη. Με μολότοφ, οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμο συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα οι διαμαρτυρίες από ομάδες Ρομά για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου.

Ένταση διαρκείας σημειώθηκε στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη.Μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επί τόπου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις απαντούσαν με ρίψεις χημικών στις επιθέσεις που δέχονταν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φλεγομένων κάδων απορριμάτων.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook Comments