Θεσσαλονίκη: Οδοφράγματα και χημικά – Επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ

2 λεπτά ανάγνωση
6 Δεκεμβρίου 2022

Νέο σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα επί της οδού Πόντου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες Ρομά και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πιο συγκεκριμένα περίπου 100 Ρομά που βρίσκονται κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, έχουν ανάψει φωτιές επί της οδού Πόντου, έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ επίσης καίνε μεγάλο όγκο πλαστικών.
Πολλοί από αυτούς είναι οπλισμένοι και με καραμπίνες και πυροβολούν μέσα από τα στενά της περιοχής κατά των αστυνομικών.

Ακόμη, πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία στέλνει στο σημείο δυνάμεις. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Φρένο σε νέες μισθώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Τί αλλάζει για τους ιδιοκτήτες

Η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων μπαίνει σε νέα, αυστηρότερη φάση το 2026,

Τα logistics των χωριών: Οι χαμένες ευκαιρίες για δημιουργία κανονικών πόλεων

Όταν η κοινή γνώμη αναφέρεται στην «επιστροφή στα χωριά», η εικόνα που

Ακίνητα 2026: Άνοδος έως 9,7% – Η Θεσσαλονίκη ξεπερνά την Αθήνα και τα δάνεια στηρίζουν τη ζήτηση

Η ελληνική αγορά κατοικίας παραμένει σε τροχιά ανόδου το 2026.