Είκοσι δύο μέρες πριν γράφαμε εδώ για την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την ήττα της Αργεντινής από τη Σαουδική Αραβία, την ομάδα που έβγαζε προς τα έξω, μέσω των παικτών και του κόσμου της ότι θέλει το τρόπαιο περισσότερο από τις υπόλοιπες. Για το Μέσι, διότι εάν δεν υπήρχε αυτός στην ομάδα και η έντονη επιθυμία του να κλείσει το κεφάλαιο «Εθνική», με το υπέρτατο τρόπαιο, δεν θα έφτανε ποτέ στον τελικό της Κυριακής.

Κι όμως, ο αρχηγός είπε ότι «μετά το πρώτο παιχνίδι και την ήττα από τη Σαουδική Αραβία, ζήτησα από τον κόσμο να μας εμπιστευτεί, επειδή γνωρίζαμε για το τι ήμασταν ικανοί». Γνώριζε τι μπορούσε να προσφέρει ο ίδιος και το σύνολο γύρω του. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, δεν θα ξεστόμιζε ποτέ κάτι για το οποίο δεν ήταν σίγουρος. Το έβλεπε. Μετά από τόσα γκολ, τόσο ρεκόρ, τόσους τίτλους, πανηγυρίζει τη μία πρόκριση μετά την άλλη σαν να είναι η πρώτη του.

Ζει για το Μουντιάλ και θέλει να κάνει ένα το όνομά του με αυτό. Θέλει να γίνει ένα με 45 εκατομμύρια Αργεντίνους που πιστεύουν σε αυτόν, σαν θεό. Θέλει να μοιάσει στον «πατέρα», στο είδωλό του, τον Ντιέγκο. Έχει πλέον την ευκαιρία να το καταφέρει και αυτή τη φορά δεν θα λαθέψει.

«Ήθελα να απολαύσω και πάλι έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, διότι θα είναι η τελευταία φορά που αγωνίζομαι στη διοργάνωση». Επιβεβαίωσε το δικό του φινάλε στο θεσμό και θα το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί όλοι μοχθούν, από τον Λίονελ Σκαλόνι, μέχρι τον τελευταίο συμπαίκτη.

Μία Αργεντινή με ταλέντο, εμπειρία, πάθος και πάνω από όλα αφοσίωση στο αγωνιστικό πλάνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την απογοήτευση της πρεμιέρας, η «Αλμπισελέστε» σκοράρει δύο τέρματα σε κάθε παιχνίδι. Εντυπωσιακό στατιστικό σε μία διοργάνωση με δυσκολίες, εμπόδια και μηδενικό χρόνο προετοιμασίας ανάμεσα στα παιχνίδια. Η ομάδα έχει αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή και στον τελικό θα το αποδείξει άλλη μία φορά.

Facebook Comments