Ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοση του senior preferred ομολόγου της Eurobank, η οποία και ανοίγει τον “χορό” των εκδόσεων των συστημικών τραπεζών για το νέο έτος, στο πλαίσιο της κάλυψης των στόχων MREL. Το αρχικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 7,5% με την τράπεζα να στοχεύει στην άντληση 400-500 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank ακολουθεί την επιτυχή έξοδο στις αγορές του Ελληνικού Δημοσίου με το νέο 10ετές, το οποίο και συγκέντρωσε εντυπωσιακή ζήτηση, προσπαθώντας έτσι να κεφαλαιοποιήσει το ευνοϊκό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τόσο στις αγορές γενικότερα αλλά και γύρω από την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες, με τις μετοχές αλλά και τα ομόλογα του κλάδου να έχουν σημειώσει ράλι το τελευταίο διάστημα και τους διεθνείς αναλυτές με μπαράζ εκθέσεών τους να τονίζουν τις ισχυρές τους προοπτικές.

Το νέο ομόλογο είναι διάρκειας έξι ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα πέντε έτη και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από τη Moody’s, και Β+ από τη S&P και τη Fitch, ενώ θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Την έκδοση έχουν αναλάβει πέντε διεθνείς τράπεζες, οι BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE (B&D), HSBC, IMI-Intesa Sanpaolo και UBS Investment Bank, οι οποίες και είχαν σειρά επαφών με επενδυτές την Τετάρτη.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments