Δεκατρείς ανώτατοι δικαστές, άνθρωποι με διαφορετικές προφανώς πολιτικές καταβολές και προτιμήσεις, ψήφισαν με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν κι έκριναν ΟΜΟΦΩΝΑ ένοχο, τον Νίκο Παπά.

Και βγαίνει ο κύριος Τσίπρας και λέει ότι την αθωότητα ή την ενοχή, την αποφασίζει… ο λαός!

Απαξιώνοντας πλήρως το θεσμό της Δικαιοσύνης. Ο κύριος Τσίπρας, που πρόσφατα είχε πει ότι “Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας”, ξέχασε όμως να προσθέσει, αυτό που ακράδαντα πιστεύει.

Ότι ως δικαστές δέχεται, μόνο αυτούς που στηρίζουν το διεφθαρμένο παιχνίδι που παίζει με τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Σε απλά Ελληνικά; Στόχος του κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος, είναι ο πλήρης έλεγχος των πάντων. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν μόνο εχθροί. Και το ζητούμενο τους δεν είναι οι φίλοι, αλλά οι κομματικοί λακέδες κι οι φοβισμένοι χειροκροτητές.

Τώρα καταλάβαμε τι εννοούν λέγοντας, ότι η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς.. Ίσως επιστροφή των λαϊκών δικαστηρίων… Στα μάτια τους είμαστε ένοχοι, γιατί πιστεύουμε στη φιλελεύθερη Δημοκρατία! Είμαστε και αγαθιάρηδες βέβαια, γιατί αυτή η Δημοκρατία που τιμούμε και προστατεύουμε, δίνει ως οφείλει, βήμα λόγου και πεδίο έργου, σε αυτούς που την επιβουλεύονται.

Το δίπολο, δεν είναι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στη μέση ένα ΠΑΣΟΚ που συνθλίβεται από τη διαμάχη των τάσεων του.

Το δίπολο -κι εύχομαι οι αναποφάσιστοι να το καταλάβουν γρήγορα- είναι, με τη Δημοκρατία, που μπορεί να κάνει λάθη, αλλά εξελίσσεται, αυτοθεραπεύεται και στηρίζεται σε έλλογους πολίτες, ή, με την αυτοχαρακτηριζόμενη ως αλάνθαστη τυραννία, μιας Αριστεράς, που έχει χάσει εντελώς τον ηθικό και ιδεολογικό της μπούσουλα;

Facebook Comments