Τι είπε ο πρωθυπουργός; Να αλλάξουμε τη χώρα; Και μάλιστα «ή τώρα ή ποτέ»;». Μάλιστα. Πολύ αισιόδοξο τον βρίσκω τον πρωθυπουργό.

Αμ δεν αλλάζει αυτή η χώρα πρωθυπουργέ μου. Βηματάκια αποδέχεται, επιδιορθώσεις ανέχεται, μπαλωματάκια εδώ κι εκεί δέχεται, βαψιματάκια στην πρόσοψη παίρνει, αλλά ως εκεί. Έτσι και τολμήσει κάποιος να πάει λίγο βαθύτερα δεν έχει καμιά τύχη.

Θαρρώ πως η μεταρρυθμιστική φόρα με την οποία ξεκίνησε η κυβέρνηση Κυριάκου, τράκαρε στα Τέμπη. Είχε ήδη αρχίσει να φρενάρει, τώρα ήρθε και η τράκα που έλεγαν στο τηλέφωνο μεταξύ τους οι σταθμάρχες, βγήκε και ο κόσμος κατά χιλιάδες στους δρόμους να φωνάξει «θέλουμε δικαιοσύνη, όχι μεταρρυθμίσεις», οπότε αυτό ήταν. Άσε λοιπόν, πρωθυπουργέ μου, τους χαριτωμένους αυτοσχεδιασμούς, ξέχασε τα φευγιά προς τα εμπρός, καβάλησε την κλασική ράγα των πρωθυπουργικών τρένων και προχώρα με την ησυχία σου.

Κάνε τα όλα κρατικά, διόρισε εκεί καμιά τριακοσαριά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, άσε τα μαχαίρια στο κόκκαλο και πιάσε τα χαϊδέματα σε συνδικαλιστές και συντεχνίες, αγάπησε το παλιό αποτελεσματικό ατομικό και κλαδικό ρουσφέτι, κόψε τις αναγγελίες περί τεχνολογικών αναβαθμίσεων και ψηφιακών εποχών και κοίτα εκεί να το ψευτομπαλώσεις το χάλι μας μέχρι νεωτέρας. Αφού το βλέπεις. Κανένας γύρω σου δεν θέλει μήτε αλλαγές, μήτε ανατροπές, μήτε άλματα προς το μέλλον.

Δώσε εκεί κανένα επίδομα, υποσχέσου διορισμούς και έχεις την καριέρα σου και την υστεροφημία σου εξασφαλισμένη. Τι τα θες τα υπόλοιπα καημένε…

Facebook Comments