Η συνεδρίαση των Big-6 έριξε ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά» παρά εξομάλυνε την κατάσταση.

Η τοξικότητα που είχε αναδυθεί το τελευταίο δίμηνο, από την υπόθεση «δοκάρια» στο Ατρόμητος – ΑΕΚ, μέχρι και τη συνάντηση των «μεγάλων» τη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΟ, «εξαπλώθηκε» στο εσωτερικό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και η κατάσταση θα δυσχεραίνει όσο κρίνεται ο τίτλος.

Όλοι πλέον, προσπαθούν με κάθε μέσο, κυρίως επικοινωνιακό και λιγότερο αγωνιστικό να κερδίσουν την «πρωτοπορία». Θέλουν πρωτάθλημα με δικούς τους όρους και δικές τους προϋποθέσεις. Ο καθένας το επικοινωνεί με τον τρόπο του, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Νικητής θα είναι αυτός που θα σηκώσει την κούπα, όχι γιατί είχε την ομάδα για να το καταφέρει, αλλά γιατί ήταν ο πιο δυνατός εκτός αγωνιστικού χώρου. Παίκτες και προπονητές το «βλέπουν» εντελώς διαφορετικά και αυτοί πρέπει να είναι πάντα οι πρωταγωνιστές.

Η κατάσταση θα τραβήξει τουλάχιστον μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου, στις 27 πλέον του Μάϊου, ελέω εκλογών. Δηλαδή, εκλογές και ποδοσφαιρικές «συγκρούσεις» ταυτόχρονα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία των play – offs και να κερδίσει ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο έτσι θα ηρεμήσει ο «ξενερωμένος» κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο.

Το γεγονός ότι υπήρχε η διακοπή των συλλογικών υποχρεώσεων, λόγω των πρώτων αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Euro 2024 μας «γλίτωσε» από τα χειρότερα. Γιατί από ότι φάνηκε κανείς δεν νοιάστηκε εάν η Εθνική Ελλάδος ξεκινούσε τη «διαδρομή» για την επιστροφή σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια.

Τα «παιδιά» της γαλανόλευκης έκαναν το καθήκον τους, πέρασαν «αέρα» από το Γιβραλτάρ, με κυριαρχική εμφάνιση και επιθετικό ποδόσφαιρο. Όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει με τον Γκουστάβο Πογιέτ και όπως ακριβώς έκανε στο πρώτο παιχνίδι στο νέο της «σπίτι»

Το ντεμπούτο στην OPAP Arena δεν συνδυάστηκε με νίκη επί της Λιθουανίας, η Εθνική όμως έδειξε ότι κάνει βήματα προόδου. Αρκετές ευκαιρίες που από τύχη δεν έγιναν γκολ και παρουσία της νέας «γενιάς» που μας γεμίζει με αισιοδοξία. Ο όμιλος με Γαλλία και Ολλανδία είναι σίγουρα μία δύσκολη πρόκληση, έχουμε ωστόσο και μία δεύτερη ευκαιρία, αυτή από το Nations League.

Η ομάδα παρουσιάζει κλίμα εποχής Euro 2004, με περίσσιο ταλέντο, ισχυρές προσωπικότητες εντός αποδυτηρίων, πλάνο και οργάνωση εκτός γηπέδου. Με πάνω από όλα θέληση για διάκριση και παρουσία στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Εθνική έχει «αναγεννηθεί», χρειάστηκε χρόνο γι’ αυτό και θα είναι «έγκλημα» εάν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εντός συνόρων επηρεάσει αυτή την προσπάθεια. Η Εθνική είναι για όλους και δεν υπάρχει κάποιος που να μην χαίρεται με τις επιτυχίες της.

Facebook Comments