Το έχω γράψει και σε πρόσφατο άρθρο μου ξανά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που διαφέρει από τους υπόλοιπους στην παρούσα πολιτική σκηνή. Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του, διαφέρει.


Αυτό επέλεξαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές, αυτό φαίνεται ότι θα επιλέξουν και στις 25 Ιουνίου.

Οι πολίτες που ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν όλοι ΝΔκράτες, πιθανόν να μην είχαν ψηφίσει ξανά ΝΔ, ειδικά οι νέοι. Οι πολίτες που ψήφισαν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν απαραίτητα ένθερμοι υποστηρικτές του. Ήταν όμως σίγουρα ένθερμοι υποστηρικτές της «πολιτικής κουλτούρας» που ενέπνευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ. Ένθερμοι υποστηρικτές της σταθερότητας σίγουρα, της αποκατάστασης της κανονικότητας και κυρίως της αποτελεσματικότητας. Απογοητευμένοι του λαϊκισμού, του μπάχαλου και της διαρκούς ανασφάλειας με πολιτικούς και κόμματα που αλλάζουν συνέχεια άποψη και που προκαλούν δυσθυμία και θολές απόψεις.

Κέρδισαν με σαρωτικό τρόπο όλα τα παραπάνω και κατανικήθηκαν ο λαϊκισμός και η θολούρα της αριστεράς και όχι μόνο.

Να κάνουμε όμως μια σύντομη περιγραφή αυτών που πρεσβεύει η σαρωτική νίκη της ΝΔ και διάλυση των υπόλοιπων.

Μιλάμε για μια σταθερή κυβέρνηση 4 ετών, με σταθερούς υπουργούς και έργο μετρήσιμο και υπολογίσιμο.

Για μια κυβέρνηση που παραδεχόταν τα λάθη της και τα διόρθωνε αμέσως, που έκανε αυτοκριτική.

Μια κυβέρνηση εθνικά υπερήφανη, με ειδικό βάρος στο εξωτερικό και την ΕΕ, μια νέα οικονομική δύναμη στα Βαλκάνια και τη νότια Ευρώπη, με επενδύσεις πολυεθνικών κολοσσών (οι πολυεθνικοί κολοσσοί φέρνουν και την ευημερία και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της γενικής ανάπτυξης).

Μια κυβέρνηση με το καλύτερο επιτελείο πρωθυπουργού όσο θυμάμαι τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν αναφέρω ονόματα για να μην αδικήσω κανέναν, αλλά να σταθώ στο νεότερο γραμματέα κόμματος και της ΝΔ, στην κεντροαριστερή διεύρυνση, ακόμα και στην εμφανή ανανέωση ψηφοδελτίων.

Όλα αυτά κάποια στιγμή φέρνουν αποτελέσματα και σίγουρα σημαντική επίδραση έχει πάντα ο αρχηγός και το γραφείο του για το πως λειτουργούν οι υπόλοιποι. Μια καλό κουρδισμένη κυβερνητική μηχανή.

Όπως δείχνουν τα πράγματα οδηγούμαστε σε μια ακόμη μεγάλη νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία θα αλλάξει ριζικά πλέον το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και τα κόμματα. Θα αναγκαστούν όλοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και έργο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέλυσε προς το παρόν τον λαϊκισμό στην ελληνική πολιτική σκηνή. Θα αργήσουμε να τον ξανά δούμε.

Facebook Comments