Ο Τσίπρας είπε ότι έκλεισε ένας κύκλος του Σύριζα. Όλοι λένε επίσης ότι η δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη είναι ένας δεύτερος κύκλος του ίδιου και του κόμματος του, άρα έκλεισε και για την ΝΔ ένας κύκλος. 

Προσωπικά απεχθάνομαι τους κύκλους, πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, ιστορικούς, διότι αποτελούν μια εύκολη και προφανή ταξινόμηση που μας αποτρέπει από την εμβάθυνση στα πράγματα και από την ανακάλυψη των βαθύτερων νομοτελειών που τα διέπουν.

Δεν ξέρω αν ζούμε «κύκλο Μητσοτάκη» και δεν με πολυνοιάζει κιόλας, για να είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω αν «κλείνει ο κύκλος του Τσίπρα» ή «του Σύριζα» και μεταξύ μας, δεν έχει και πολύ νόημα όλο τούτο.

Aπορρίπτω τους «κύκλους» και υιοθετώ τα «βήματα». Ο Αλέξης πρέπει να διαλέξει προσεκτικά ποια βήματα πρέπει να κάνει στον χώρο του, για να μας πείσει ότι ο ίδιος και ο Σύριζα παραμένουν πολιτικά ζωντανοί. Ο Μητσοτάκης πρέπει να διαλέξει προσεκτικά τα βήματα που πρέπει να κάνει για να πείσει ότι δεν θα μπει στην λεγόμενη «κατάρα της δεύτερης τετραετίας».

Facebook Comments