Για την ήττα του Σύριζα έφταιξε η μιντιακή υπεροπλία της ΝΔ. Η πτώση του Αλέξη και του κόμματος του οφείλεται στο γεγονός ότι τα κανάλια και οι εφημερίδες έπαιρναν γραμμή απ’ το Μαξίμου.

Όμως πρόκειται για ξεδιάντροπο ψέμα. Τα μέσα ενημέρωσης δεν χάιδεψαν διόλου την κυβέρνηση, την τετραετία που πέρασε. Το αντίθετο μάλιστα. Όπου την βρήκαν μπόσικη, την έσκισαν.

Αυτά τα Συριζαϊκά ότι τα Πετσωμένα μέσα ευνόησαν τον Μητσοτάκη είναι μια κατασκευασμένη θεωρία που δεν πατά πουθενά.

Να θυμίσω δύο-τρία θέματα που αφορούν μόνο τον τελευταίο χρόνο, να μου πείτε εσείς αν τα μέσα ενημέρωσης έδειξαν επιείκεια προς την κυβέρνηση; Αν τα έκρυψαν, αν τα υποβάθμισαν, αν τα διαστρέβλωσαν.

Υποκλοπές. Θυμάται κανείς για πόσο καιρό οι υποκλοπές μονοπωλούσαν την βασική θεματολογία των τηλεοράσεων και των εφημερίδων; Μήνες ολόκληρους, καθημερινά, γι αυτό το θέμα συζητούσαμε. Και την τσαλαπατούσαμε την κυβέρνηση. Θυμίστε μου έναν δημοσιογράφο, μια εκπομπή ή ένα κανάλι που τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας των υποκλοπών.

Ακρίβεια. Υπήρξε μέρα ή εκπομπή που δεν μιλούσε καθημερινά και κάθε ώρα για την ακρίβεια, για την αισχροκέρδεια, για τα οικονομικά ζόρια των νοικοκυριών, για τις τραγωδίες που διαδραματίζονταν κάθε στιγμή μπροστά στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή μπροστά στον κλειστό φάκελο του λογαριασμού του ρεύματος. Την ρημάξαμε την κυβέρνηση για την ακρίβεια και για τις ανατιμήσεις.

Τέμπη. Μη μου πείτε ότι με το τραγικό δυστύχημα με το τρένο, κάποιος προσπάθησε να κουκουλώσει ή να υποβαθμίσει κάτι. Τους τσακίσαμε όλους, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Τους τρίψαμε στα μούτρα τα σχόλια μας, τις αποκαλύψεις μας, τα ερωτήματα μας. Τους σκίσαμε και τους πολιτικούς και τους υπηρεσιακούς.

Για να μην θυμηθώ ακόμα τον θάνατο του ανθρώπου στην καρότσα και της εγκύου κοπέλας, ελλείψει ασθενοφόρου. Γιουρούσι κατά της κυβέρνησης κάναμε για τα χάλια αυτά.

Άρα το καθήκον μας το επιτελέσαμε και με το παραπάνω. Εκτός αν ο Σύριζα, όταν μιλά για ελεύθερη και άρτια δημοσιογραφία, εννοεί να ακούγεται το «ζήτω ο Αλέξης».  

Άρα, τίποτα δεν κατάλαβαν και τίποτα δεν θα κάνουν για ν’ αλλάξουν τον βαθύτερο εαυτό τους. Βαίνουν προς ολοκληρωτική καταστροφή…

Facebook Comments