Οι Αραβικές χώρες χωρίζονται στα δύο: υπάρχουν οι κοσμικοί που εκπροσωπούνται κυρίως από τα στρατιωτικά καθεστώτα κάθε χώρας π.χ. Αλ Σίσι στην Αίγυπτο, Ασσάντ στην Συρία, Βασιλική οικογένεια Ιορδανίας κτλ. Και υπάρχουν οι ακραίοι μουσουλμάνοι που ταυτίζονται απόλυτα και ακολουθούν πιστά την παράνομη (στις περισσότερες χώρες) αν και πανίσχυρη ισλαμοφασιστική οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Μ.Α.) που έχει απλωμένα τα δίκτυα της παντού. Μ.Α. είναι, οι Τζιχαντιστές στην Συρία, η Χαμάς και η Χεσμπολάχ.

Την Μ.Α. πολεμάει δέκα χρόνια ο Άσσαντ στην Συρία και καταδιώκει ο Σίσι στην Αίγυπτο. Από την άλλη πλευρά η Μ.Α. χαίρει της πλήρους στήριξης προσωπικά του Ερντογάν, που στο παρελθόν προσπάθησε μέσα από αυτήν να επιβάλει τα Νέο οθωμανικά του σχέδια, και άλλων χωρών όπως του Σιίτικου Ιράν.

Σε όλη την μακραίωνη και σπουδαία ιστορία του βλέπουμε ότι ο Αραβικός κόσμος δεν ακολουθεί θεσμούς αλλά πρόσωπα. Αυτό μας δείχνει ότι μετά την πετυχημένη πρώτη καταδρομική επίθεση των κατσαπλίαδων της Χαμάς και (σήμερα) της Χεσμπολάχ μεγάλη μερίδα κόσμου στην Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, το Λίβανο και αλλού έχει ταυτιστεί απόλυτα έμμεσα με την Μ.Α. .

Αν ο πόλεμος που ξεκίνησε εχθές η Χαμάς γενικευτεί και συμπαρασύρει και κάποιες από τις γειτονικές Αραβικές χώρες τότε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες θα έχουν ταυτιστεί απόλυτα με την Μ.Α. πράγμα που μακροπρόθεσμα μπορεί να βυθίσει την Μέση Ανατολή για ακόμα μια φορά στο χάος του Ισλαμοφασισμού και της αναρχίας. Απειλώντας τα κοσμικά καθεστώτα με ανατροπή.

Facebook Comments