Στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Τα πάντα είναι ανοικτά ακόμη και για τους ερυθρόλευκους που θα χρειαστούν ένα θαύμα για να τερματίσουν στην πρώτη θέση.

Τα σενάρια πολλά. Για να είμαστε ξηγημένοι όμως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν το πάνω χέρι και λογικά ένας από τους δύο θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής Ελλάδος. Μοιάζει απίθανο τουλάχιστον για την Ένωση να χάσει από τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδό της. Όλα τα έχουμε δει βέβαια φέτος!

Πάμε λοιπόν στις αναμετρήσεις της Τετάρτης. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, που πετάει φυσιολογικά στα ουράνια μετά την πρόκριση στον τελικό του Conference League. Τόσο το μυαλό που «ταξιδεύει» ήδη στη… Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και το σώμα των παικτών του Μεντιλίμπαρ που είναι εμφανώς επηρεασμένο από την κούραση και την υπερπροσπάθεια, θα παίξουν το ρόλο τους στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Είναι όμως μεγάλη επιθυμία τους να εμποδίσουν την Ένωση να πανηγυρίσει στην έδρα τους το back to back πρωτάθλημα.

Από την άλλη η ΑΕΚ είχε δύο και κάτι εβδομάδες να προετοιμαστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Άπαντες είναι στη διάθεση του «Πελάδο» και εκείνος έχει καταστρώσει το κατάλληλο σχέδιο «απόδρασης». Στο γήπεδο θα φανεί η προετοιμασία αλλά και η συγκέντρωση των «κιτρινόμαυρων» που τους έχει λείψει αρκετά φέτος.

Αμέσως μετά την ισοπαλία στη Λαμία σαν κάτι να άλλαξε στον ΠΑΟΚ. «Εάν είχε κερδίσει τη Λαμία…». Με τα αν όμως δεν γράφεται ιστορία και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πάει για μία ιστορική ανατροπή. Με τις δύο νίκες επί ΑΕΚ και Ολυμπιακού είναι πια στον ένα πόντο διαφορά από την πρώτη θέση και με το πλεονέκτημα της έδρας στην ένατη αγωνιστική μπορεί να κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από την πρωτοπόρο και να την προσπεράσει. Λουτσέσκου και παίκτες έχουν το μομέντουμ και την ψυχολογία για να το καταφέρουν.

Εμπόδιό τους ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι είναι σε αγωνιστική κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την τέταρτη θέση, παρά την… άνεση του Κυπέλλου. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο λοιπόν για να διεκδικήσουν αποτέλεσμα στην Τούμπα. Όχι μόνο για να «κλειδώσουν» την ευρωπαϊκή συμμετοχή, αλλά και για να φτιάξουν την ψυχολογία τους ενόψει Πανθεσσαλικού Σταδίου και Άρη.

Συνεπώς οι δύο «αιώνιοι» είναι αυτοί που θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Αναλόγως την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και εμφανίσουν στον αγωνιστικό χώρο.

 

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments