«Ο τουρισμός είναι και παραμένει βασικός πυλώνας της οικονομίας μας», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της επιτυχίας», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι «φέτος, περιμένουμε άλλη μια χρονιά-ρεκόρ».

ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραβίας στάθηκε στο γεγονός ότι ο τουρισμός είναι και παραμένει βασικός πυλώνας της οικονομίας μας, υπογραμμίζοντας την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που εκτιμά ότι θα έχει και συνέχεια. Όπως είπε, σήμερα τα 4στερα και τα 5στερα ξενοδοχεία στη χώρα μας έχουν πλέον ξεπεράσει το 25%, ενώ πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 33 εκατομμύρια τουρίστες.

ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο CEO της Eurobank ανέφερε: «Παρατηρώ ότι αναπτύσσεται ένας δημόσιος διάλογος γύρω από το λεγόμενο “υπερτουρισμό”. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο ζήτημα. Ίσως ένας ή δύο προορισμοί, σε σχέση με κάποια συγκεκριμένη μορφή προσέλευσης τουριστών. Αλλά να το ανάγουμε σε καθολικό πρόβλημα  είναι εκτός από ανακριβές, και αυτοκαταστροφικό», τονίζοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, παρά μόνο σε έναν ή δύο προορισμούς.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

«Αλλά να το ανάγουμε σε καθολικό πρόβλημα είναι εκτός από ανακριβές, και αυτοκαταστροφικό» υπογράμμισε ο κ. Καραβίας και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν ζητήματα; Ασφαλώς. Έχουμε πρόβλημα υποδομών. Χρειαζόμαστε γρήγορα μαζικές επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές. Ευτυχώς, υπάρχουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και τα άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια, αν τα αξιοποιήσουμε πλήρως και με σωστή στόχευση για το μέγιστο θετικό αντίκτυπο. Χρειάζεται ρύθμιση ορισμένων πτυχών και να επιταχύνουμε τα πολλά σημαντικά βήματα που έχουν ήδη γίνει, με δική σας κυρίως πρωτοβουλία, για τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μοντέλο φιλοξενίας, με προτεραιότητα στην περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις ώστε ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να υποδεχτεί περισσότερους επισκέπτες, να τους προσφέρει ακόμη καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία και να στηρίξει μακροπρόθεσμα και βιώσιμα την ευημερία στην Ελλάδα,   υπογραμμίζοντας ότι ως Eurobank “είμαστε εδώ, πάντοτε στρατηγικός εταίρος του ΣΕΤΕ και του ελληνικού τουρισμού”.

Facebook Comments