Το πρωτάθλημα της Super League έκανε πρεμιέρα απώλεια βαθμών για έναν εκ των διεκδικητών του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το πρώτο «θύμα» των συνεχόμενων και επίπονων ευρωπαϊκών αγώνων. Δείγμα ότι η φετινή κούρσα θα είναι ακόμη πιο αμφίρροπη σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια.

Για να το πιάσουμε από τον χαμένο της πρώτης αγωνιστικής, το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να ξεπεράσει πνευματικά, αλλά κυρίως σωματικά την κούραση από τον αγώνα των 120 λεπτών στο Άμστερνταμ. Άλλωστε ο αποκλεισμός σε μια το τόσο ιστορική έδρα στη διαδικασία 34 πέναλτι είναι λογικό να σε επηρεάσει. Ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε να διαχειριστεί τη μετάβαση από ένα πολύ ιδιαίτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι, σε ένα ύπουλο παιχνίδι πρεμιέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Λίγο η αποβολή του Ζέκα, λίγο η σωματική και πνευματική κούραση έφεραν το 0-1.

Ακόμη πιο δύσκολο έργο είχε ο Ματίας Αλμέιδα, που έπρεπε να κολλήσει τα σπασμένα κομμάτια της ΑΕΚ μέσα σε τρεις ημέρες. Και αυτά ήταν πολλά διότι το ιστορικό κάζι απέναντι στη Νόα θα μπορούσε να τη «συνθλίψει». Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη και η νίκη επί του ΟΦΗ με δύο γρήγορα γκολ άλλαξε την ψυχολογία προς το καλύτερο. Όταν το βάρος του αποκλεισμού από το Conference League φύγει πάνω από τους παίκτες, τότε η Ένωση θα είναι ακόμη καλύτερη. Συμπεριλαμβανομένου πλέον τους ενός μόνο αγώνα την εβδομάδα.

Το ματς – «θρίλερ» με τη Μάλμε και τα απόνερα του τρίτου αποκλεισμού της περασμένης εβδομάδας έκαναν την εμφάνισή τους στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό. Οι άκρως επικίνδυνοι Σερραίοι εκμεταλλεύθηκαν την έλλειψη συγκέντρωσης των ασπρόμαυρων και με όπλο την ταχύτητα «χτύπησαν» στην κόντρα. Το μέταλλο του πρωταθλητή όμως θα μιλάει σε αυτές τις περιπτώσεις για τον ΠΑΟΚ και θα μπορεί να πάρει παιχνίδια αντίστοιχων καταστάσεων.

Τέλος, ο Ολυμπιακός χωρίς να ανεβάσει στροφές πήρε «καθαρό» διπλό στο Βόλο και σταδιακά θα βελτιώνει την απόδοσή του διεκδικώντας την επιστροφή στην κορυφή ύστερα από δύο χρόνια. Μαζί με τις προσθήκες που αναμένεται να γίνουν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα προσθέσει ποιότητα που θα τον κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Οι διαφορετικές υποχρεώσεις του καθενός τη φετινή αγωνιστική χρονιά θα περιπλέξει την υπόθεση του πρωταθλητή. Ποιοτικές μεταγραφές και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είναι αυτές που θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο. Μην ξεχνάμε ότι το group stage των διοργανώσεων στην Ευρώπη θα τραβήξει μέχρι τον Ιανουάριο.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments