Η εκκίνηση της σεζόν σε κάθε πρωτάθλημα και για κάθε ομάδα, εκτός εάν είσαι η Μάντσεστερ Σίτι, κρύβει παγίδες που στο μέλλον ίσως αποδειχθούν καίριες. Ειδικά στην ελληνική Super League που τα τελευταία δύο χρόνια οι διαφορές έχουν μηδενιστεί. Ο τίτλος κρίνεται την τελευταία αγωνιστική σε διαφορές από δύο έως πέντε πόντους.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την περσινή εντός έδρας απώλεια βαθμών της ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό που στην οικονομία του πρωταθλήματος της στέρησε το back to back πρωτάθλημα. Δεδομένα δεν ήταν η μοναδική γκέλα της Ένωσης, όμως οι περισσότερες από αυτές ήταν σε παιχνίδια «δικά» της. Σε αυτή την παγίδα έπεσε ξανά νωρίς φέτος απέναντι στη Λαμία και προς στιγμήν έδειξε να συνέρχεται στη δύσκολη έξοδο που είχε στη Λιβαδειά. Σκαμπανεβάσματα όμως στην αποτελεσματικότητα της θα την φέρουν στην ίδια κατάσταση.

Εν αντιθέσει με την ομάδα του Αλμέιδα, αυτές των Μεντιλίμπαρ και Λουτσέσκου έχουν κάνει το τρία στα τρία σε αυτή τη θεωρητικά βατή τριάδα αγώνων. Με την αστάθεια στην απόδοσή του φυσικά, λόγω… Αυγούστου. Η ουσία είναι ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έκαναν το ζητούμενο παρότι δυσκολεύτηκαν και δείχνουν από τις πρώτες αγωνιστικές ότι είναι αυτοί που βρίσκονται μισό βήμα πιο μπροστά από τους άλλους δύο.

Οι μεν ερυθρόλευκοι παίρνουν ώθηση από την κατάκτηση του Conference League. Το περιμέναμε άλλωστε αυτό, ωστόσο η ομάδα βγάζει στοιχεία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ισπανός είναι πια περισσότερο από ένα εξάμηνο στον πάγκο. Την αύρα των πρωταθλητών Ελλάδος βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο οι δε ασπρόμαυροι. Τόσο στην πρεμιέρα απέναντι στον Πανσερραϊκό όσο και απέναντι στον Ατρόμητο πήραν τη νίκη σε παιχνίδι με έντονο ρυθμό. Εφόσον αμφότεροι απέφυγαν τη… γκέλα μπορούν να πάνε με την ψυχολογία σε καλό επίπεδο και απόλυτη ηρεμία στη διακοπή. Χρόνος που τους βοηθά να προετοιμαστούν ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Τέλος, ο περισσότερο «πληγωμένος» από τους τέσσερις είναι ο Παναθηναϊκός. Δικαιολογημένα, αφού είναι ο μοναδικός με νέο προπονητή και ένα δύσκολο πρόγραμμα προκριματικών αγώνων. Άγιαξ και Λανς ήταν αντίπαλοι υψηλού επιπέδου και όμως οι πράσινοι πέρασαν με εξαιρετικό βαθμό τα τεστ. Κάπως έτσι ήρθε η ήττα από τον Αστέρα και η ισοπαλία με την Καλλιθέα που σαφώς δημιουργούν προβληματισμό, δεν χρειάζεται βέβαια σε καμία περίπτωση σύγχυση.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments