Στην αναβάθμιση των αξιολογήσεών της για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες προχώρησε ο οίκος Fitch, δίνοντας μάλιστα σε όλες θετικές προοπτικές.

Ειδικότερα, ο οίκος αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank στο “ΒΒ+” από “ΒΒ” προηγουμένως, με θετικές προοπτικές και για τις δύο τράπεζες.

Παράλληλα, η Fitch αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς σε “ΒΒ” από “ΒΒ-” προηγουμένως, δίνοντας και για αυτές επίσης θετικές προοπτικές.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η αναβάθμιση των αξιολογήσεων των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών αντανακλά κυρίως τη βελτιωμένη αξιολόγηση του ελληνικού λειτουργικού περιβάλλοντος (ΟΕ) από τη Fitch σε “bb+”. Προσθέτει, δε εκτιμά πως η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να ξεπερνά τον μέσο όρο ανάπτυξης της ευρωζώνης, ενώ προσθέτει ότι το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα πρέπει να υποστηρίξει την ικανότητα των τραπεζών να αξιοποιούν κερδοφόρες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Facebook Comments