Αισιόδοξη για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εμφανίζεται η UBS τονίζοντας πως οι μετοχές τους προσφέρουν σημαντικά περιθώρια ανόδου (από 35% έως και 56%) χάρη και στο ισχυρό story ανάκαμψης της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει η UBS, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε καλή θέση για να επωφεληθούν από έναν επενδυτικό κύκλο που διευκολύνεται από τα ευρωπαϊκά κεφάλαια του RRF και μια ισχυρή μακροοικονομική ανάκαμψη. Βλέπει έναν ισχυρό εταιρικός πιστωτικός κύκλος με αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων στο 8,7% ετησίως (2023-2026).

Stock picks

Η Εθνική Τράπεζα είναι η κορυφαία επιλογή της UBS για ποιοτική έκθεση στο story της ανάκαμψης της Ελλάδας, έχει υψηλή κερδοφορία, ισχυρή κεφαλαιακή θέση, καλή πιστωτική ποιότητα και δυνατότητα επιστροφής πλεονάζοντος κεφαλαίου.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η κορυφαία επιλογή της UBS για πιθανό re-rating, καθώς αποτελεί αξιοσημείωτο story ανάκαμψης, με τα NPEs της έχουν ομαλοποιηθεί και την κερδοφορία να είναι ισχυρή, αν και η κεφαλαιακή θέση είναι πιο αδύναμη.

Η Eurobank έχει ανοδικά περιθώρια από την εξαγορά της Ελληνική Τράπεζα, της περιφερειακής διαφοροποίησης σε Κύπρο και Βουλγαρία, προσφέροντας υψηλή κερδοφορία και ευελιξία κεφαλαίου, αν και στα αρνητικά είναι το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης.

Η Alpha Bank είναι κορυφαία στο μέτωπο των εταιρικών δανείων με κεφάλαια που ενισχύονται από τη συγχώνευση με την UniCredit στη Ρουμανία, αλλά έχει χαμηλότερη κερδοφορία, ιδιαίτερα χαμηλότερα NIM, αλλά και υψηλές δυνατότητες διανομής σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι τα 2,32 ευρώ, για την Eurobank τα 2,74 ευρώ, για την Εθνική τα 11,20 ευρώ και για την Πειραιώς τα 5,70 ευρώ, ενώ και για τις τέσσερις μετοχές η σύσταση είναι buy.

Facebook Comments