Αυτοψία του Κ. Κυρανάκη στο σιδηροδρομικό δίκτυο – «Τα προβλήματα δε λύνονται με μία… ασπιρίνη, χρειάζονται αποφασιστικές κινήσεις»

11 λεπτά ανάγνωση
24 Μαρτίου 2025
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης πραγματοποίησε αυτοψία στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ταξιδεύοντας με το τρένο από τον Σταθμό Λαρίσης έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως το σιδηροδρομικό δίκτυο νοσεί βαθιά και τα προβλήματα δε λύνονται με μία «ασπιρίνη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια αυτονόητη κίνηση για κάποιον, που αναλαμβάνει να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα. Εάν δε δεις με τα μάτια σου και δεν ακούσεις με τα αυτιά σου αυτά, τα οποία συμβαίνουν στο πεδίο, δεν μπορείς να κατανοήσεις ένα πρόβλημα για να το λύσεις. Ευχαριστώ πολύ τους μηχανοδηγούς, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια σχεδόν του ταξιδιού μου υπεδείκνυαν πράγματα για να μπορέσω να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Αυτό το οποίο σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι τόσο ο ΟΣΕ όσο και αρκετά θέματα της Hellenic Train και συνολικά του σιδηροδρομικού δικτύου νοσούν βαθιά και όλα αυτά τα προβλήματα δε λύνονται με μία “ασπιρίνη”. Χρειάζονται αποφασιστικές κινήσεις, χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και χρειάζεται να κινηθούμε με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα. Γι’ αυτό έρχομαι στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσω να δω ποια είναι τα προβλήματα στο πεδίο.

Η τηλεδιοίκηση σε μεγάλο βαθμό του δικτύου λειτουργεί, έχουμε αναλυτικά τα χιλιόμετρα. Τα έργα της περιοχής, που έχει καταστραφεί απ’ τον Daniel, για τα οποία περιμένουμε την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο καλώς εχόντων των πραγμάτων την ερχόμενη εβδομάδα κι εφόσον συμβεί αυτό, τον επόμενο μήνα ξεκινάνε».




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδ. Γεωργιάδης για τις αποδοκιμασίες στη Νίκαια: «Κινδύνεψε η σωματική μου ακεραιότητα»

Επεισόδια μεταξύ νοσηλευτών και αστυνομικών σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο

Σπ. Μπιμπίλας για Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Έχω αισθανθεί ότι ξεπέρασε το όριο»

Όταν η κριτική προέρχεται πλέον εκ των έσω, το πολιτικό μήνυμα αποκτά

Λιμενικό, διακινητές και λαθρομετανάστες

Τραγικά συμβάντα, στα οποία πνίγονται άνθρωποι στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να