Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Euro 2016 που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στη Γαλλία σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές του ISIS που χτύπησαν Παρίσι και Βρυξέλλες, σύμφωνα μετην γαλλική εφημερίδα Liberation.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο συλληφθείς τρομοκράτης Μοχάμεντ Αμπρινί αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι αυτός ήταν ο βασικός τους  στόχος αλλά τα σχέδιά τους άλλαξαν μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενίσχυση των μέτρων ελέγχου και μάξιμουμ επίπεδο ασφαλείας υ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του καλοκαιριού έχει υποσχεθεί ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, λίγες ώρες μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά των Βρυξελλών.

«Δεν μπορούμε να ανεβάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο αυτό που ήδη είναι πολύ υψηλά από τον Ιανουάριο του 2015, αλλά μπορούμε να ενισχύσουμε τα μέτρα μας», είπε ο Γάλλος υπουργός, τέσσερις μήνες μετά τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και 80 μέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016.

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στην τρομοκρατία. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα, αλλά θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ευελιξία, για παράδειγμα να επανεξετάσουμε τη θέση μας σχετικά με τις fan zones», είπε ο κ. Καζνέβ, αναφερόμενος στους ανοιχτούς χώρους μακριά από τα γήπεδα όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται έως και 100.000 φίλαθλοι και να παρακολουθούν σε γιγαντοοθόνες τους αγώνες.

«Θα πρόκειται για μια πρωτοφανή σε μέγεθος επιχείρηση», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Αθλητισμού, Πατρίκ Κανέρ. «Ποτέ άλλοτε τέτοια μεγάλη διοργάνωση δεν είχε τόσο στενή παρακολούθηση και ασφάλεια. Αλλωστε διακυβεύονται η εικόνα και η φήμη της Γαλλίας», είπε.

Η UEFA είναι καθησυχαστική για τη διοργάνωση του καλοκαιριού, τονίζοντας ότι θέτει την ασφάλεια ως άμεση προτεραιότητα.

Facebook Comments