Σόιμπλε: Η Αθήνα θα χρειαστεί κι ένα τρίτο πρόγραμμα αρωγής

2 λεπτά ανάγνωση
20 Αυγούστου 2013

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα, με περισσότερη σαφήνεια παρά ποτέ, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα χρειαστεί να προσφέρουν στην ελληνική κυβέρνηση ένα τρίτο πρόγραμμα χρηματοοικονομικής συνδρομής.

«Θα χρειαστεί να υπάρξει άλλο ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο Σόιμπλε μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη βόρεια Γερμανία.

Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της Άγγελας Μέρκελ επανέλαβε πάντως τη γερμανική θέση ότι δεν θα υπάρξει “κούρεμα” χρέους για την Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε είχε πει στο παρελθόν ότι οι διεθνείς πιστωτές μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα αφού εκπνεύσει το τρέχον στα τέλη του 2014, αλλά δεν είχε περιγράψει ποτέ κάτι τέτοιο ως αναπόφευκτο, όπως φάνηκε να κάνει σήμερα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί