Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η κυριαρχία των υπολογιστών κάνουν το γράψιμο να αποτελεί μέρος της… παράδοσης. Το γράψιμο όμως έχει αποδειχθεί πως συνδέεται άμεσα με την καλή υγεία και την ευεξία.

1. Το γράψιμο μας βοηθά να μάθουμε
Όταν βλέπουμε κάτι γραμμένο στο χαρτί, μπορούμε να απομνημονεύσουμε καλύτερα τις πληροφορίες, δηλώνουν οι ερευνητές. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σήματα που αποστέλλονται από το χέρι στον εγκέφαλο κινητοποιούν τη μνήμη.

2. Εκφράζοντας τα συναισθήματα με λόγια θεραπευόμαστε ταχύτερα
Γράφοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας μετά από μια τραυματική εμπειρία οι πληγές επουλώνονται ταχύτερα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ζηλανδία.

3. Εκφράζουμε περισσότερη ευγνωμοσύνη
Γράφοντας σε ένα χαρτί τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε ευγνωμοσύνη είμαστε πιο ευτυχείς, δηλώνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Παράλληλα, τονώνεται το αίσθημα της αισιοδοξίας.

4. Κοιμόμαστε καλύτερα
Αρκούν 15 λεπτά για να γράψουμε σε ένα χαρτί τι νιώθουμε και μετά θα κοιμηθούμε καλύτερα, υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που γράφουν πριν κοιμηθούν απολαμβάνουν έναν πιο ξεκούραστο ύπνο, αναφέρει το περιοδικό Psychology Today.

Facebook Comments