Η Κύπρος δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη – «Σήμα κινδύνου» για Ιταλία

3 λεπτά ανάγνωση
29 Μαρτίου 2013

Την εκτίμηση ότι η Κύπρος δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, παρά το κόστος αυτής της απόφασης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, Τζιμ Ο’Νιλ.

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι θα φύγει κάποια χώρα από την Ευρωζώνη, ακόμα και η μικρή Κύπρος. Πως θα πιστέψουν τότε οι επενδυτές ότι οι υπόλοιπες (χώρες) θα μείνουν σίγουρα (στο ευρώ)», ανέφερε ο Ο’Νιλ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την πολιτική αστάθεια στην Ιταλία. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, είπε, στην όλη ιστορία είναι ο παράγοντας Γκρίλο στην Ιταλία. «Δεν μπορώ να καταλάβω πως ορισμένοι από αυτούς τους σκληρούς τύπους στον Βορρά δεν σκέφτονται αυτό το θέμα», τόνισε ο Ο’Νιλ, υπενθυμίζοντας ότι η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρωζώνη.

Αν οι Ιταλοί δεν αρχίσουν να βλέπουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα, θα τεθεί θέμα για τα οφέλη του να είναι κάποια χώρα μέλος της Ευρωζώνης, υποστήριξε ο ίδιος και διερωτήθηκε: «Τι κάνει η Ε.Ε. για να το αντιμετωπίσει αυτό; Φαίνεται πως η Ε.Ε. ασπάζεται τις αποφάσεις που λαμβάνουν ορισμένες ισχυρές φωνές σε συγκεκριμένες χώρες, και ειδικά στη Γερμανία».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

GS: “Ασπίδα” οι ελληνικές καταθέσεις απέναντι στην ΑΙ – Περιορισμένος ο κίνδυνος για κέρδη και ROTE

Η αυξημένη χρήση ΑΙ στις τράπεζες προκαλεί ερωτήματα για κόστος καταθέσεων και

Τριπλή αναβάθμιση και κρίσιμο τεστ στις 2.400 μονάδες για το Χρηματιστήριο

Η προσέγγιση των 2.400 μονάδων από τον Γενικό Δείκτη αποτέλεσε κρίσιμο σημείο

Goldman: Διαχειρίσιμη η απόφαση του ΑΠ – Buy σε Eurobank, Πειραιώς, Alpha

Η απόφαση του ΑΠ για τα δάνεια Κατσέλη επηρεάζει τις τράπεζες. Η