Μέρκελ: Στόχος μας να βγει ισχυρότερη από την κρίση η Ευρωζώνη

3 λεπτά ανάγνωση
29 Ιανουαρίου 2014

Στόχος της πολιτικής της Γερμανίας είναι να βγει η Ευρωζώνη ισχυρότερη από την κρίση, υπογράμμισε στις προγραμματικές δηλώσεις της ενώπιον της ολομέλειας της Ομοσπονδιακής Βουλής η Άνγκελα Μέρκελ.

Τόνισε δε, πως η Γερμανία είναι πυλώνας οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το Ουκρανικό, η καγκελάριος ανέβασε τους τόνους προς την ουκρανική κυβέρνηση, λέγοντας πρέπει να εισακουστούν τα αιτήματά της αντιπολίτευσης.

Σε ομιλία της σχετικά με την εξωτερική πολιτική της νέας γερμανικής κυβέρνησης, η Μέρκελ είπε ακόμη ότι παραμένει ανοιχτή η πρόταση της ΕΕ προς το Κίεβο για την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης.

Η πίεση που ασκείται μέσω των διαδηλώσεων οδήγησε σε “σοβαρές συνομιλίες για τις απαραίτητες πολιτικές μεταρρυθμίσεις” στην Ουκρανία, είπε η καγκελάριος, εκφράζοντας την υποστήριξή της προς τα “δικαιολογημένα αιτήματα της αντιπολίτευσης”. “Πρέπει να εισακουστούν”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Στο 1,7% στην Ευρωζώνη

Οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ελλάδα επιμένουν, σύμφωνα με τη Eurostat τον Ιανουάριο,

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα

Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο – Στο 2,9% στην Ελλάδα

Ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προκαταρκτικά διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη