Μέρκελ: Στόχος μας να βγει ισχυρότερη από την κρίση η Ευρωζώνη

3 λεπτά ανάγνωση
29 Ιανουαρίου 2014

Στόχος της πολιτικής της Γερμανίας είναι να βγει η Ευρωζώνη ισχυρότερη από την κρίση, υπογράμμισε στις προγραμματικές δηλώσεις της ενώπιον της ολομέλειας της Ομοσπονδιακής Βουλής η Άνγκελα Μέρκελ.

Τόνισε δε, πως η Γερμανία είναι πυλώνας οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το Ουκρανικό, η καγκελάριος ανέβασε τους τόνους προς την ουκρανική κυβέρνηση, λέγοντας πρέπει να εισακουστούν τα αιτήματά της αντιπολίτευσης.

Σε ομιλία της σχετικά με την εξωτερική πολιτική της νέας γερμανικής κυβέρνησης, η Μέρκελ είπε ακόμη ότι παραμένει ανοιχτή η πρόταση της ΕΕ προς το Κίεβο για την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης.

Η πίεση που ασκείται μέσω των διαδηλώσεων οδήγησε σε “σοβαρές συνομιλίες για τις απαραίτητες πολιτικές μεταρρυθμίσεις” στην Ουκρανία, είπε η καγκελάριος, εκφράζοντας την υποστήριξή της προς τα “δικαιολογημένα αιτήματα της αντιπολίτευσης”. “Πρέπει να εισακουστούν”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Citi: Η Ελλάδα στις ελάχιστες χώρες με ουσιαστική στήριξη απέναντι στο πετρέλαιο

Σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης και τα δημοσιονομικά σχέδια των

Νέο σοκ ακρίβειας φοβούνται οι αγορές στην Ευρώπη

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις ευρωπαϊκές αγορές η πιθανότητα νέου κύματος πληθωρισμού.

Πετρέλαιο και πληθωρισμός αλλάζουν τα σχέδια της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι διεθνείς αγορές απέναντι στις επόμενες κινήσεις