FED: Συνεχίζεται το “taper”

by
2 mins read

Στην εξαμηνιαία αναφορά της FED στο Κογκρέσο η νέα πρόεδρος της FED, Janet Yellen, φαίνεται να ταυτίζεται και να υποστηρίζει την πολιτική του “taper” ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου της.

Η πρόεδρος της FED τονίζει ότι στόχος της Κεντρικής Τράπεζας των Η.Π.Α είναι να συνεχιστεί το “taper” και στις επόμενες συνεδριάσεις της FOMC, ενώ υπογραμμίζει ότι υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά προκειμένου η αγορά εργασίας να βρεθεί στα επιθυμητά επίπεδα.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής της φαίνεται να μην ανησυχεί για τη κρίση που βιώνουν οι αναδυόμενες οικονομίες και τα υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας στις αγορές αν και διευκρινίζει ότι η FED συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή τους κινδύνους που απορρέουν από την πτώση των αναδυόμενων οικονομιών.

Τέλος, προβλέπει μια ήπια αύξηση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης στις Η.Π.Α για το οικονομικό έτος 2014/2015.

Ενισχύεται το USD μετά τις ανακοινώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Don't Miss

Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Ο χρυσός σπάει κάθε όριο: Πάνω από τα $5.000 εν μέσω παγκόσμιας αβεβαιότητας

Σε αχαρτογράφητα νερά εισήλθε η παγκόσμια αγορά χρυσού, καθώς η τιμή του

Χρυσός σε ιστορικό ράλι προς τα $5.000: γεωπολιτικός φόβος, Fed υπό πίεση και φυγή από το δολάριο

Ράλι ιστορικών διαστάσεων καταγράφει ο χρυσός, πλησιάζοντας για πρώτη φορά το όριο