Σημαντικές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

3 λεπτά ανάγνωση
5 Απριλίου 2013

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οδηγώντας τους δείκτες σε χαμηλά τετραμήνου καθώς οι νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ ανήλθαν  στις 88.000 έναντι εκτιμήσεων για 190.000, επίπεδα τα οποία είναι τα χαμηλότερα από το Δεκέμβριο του 2009. Η προηγούμενη ανακοίνωση αναθεωρήθηκε προς τα επάνω, στις 268.000.

Αλλά εκεί που υπάρχει ενδιαφέρον είναι στο ποσοστό ανεργίας το οποίο, ως δια μαγείας, έπεσε στο 7,6% από 7,7%. Το εργατικό δυναμικό έχει βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 πέφτει κατά -1,45%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά -1,88%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 έχει απώλειες -1,95% και στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση -2.07%.


Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη νότια Ευρώπη, με τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να χάνει -1,70%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB παρουσιάζει οριακές απώλειες -1%.


Εν τω μεταξύ, στο αρνητικό κλίμα του Λονδίνου η εταιρεία εμπορίου ρουχισμού Next Plc είδε τη μετοχή της να υποχωρεί στο -1,90%.

 

Τελευταία ενημέρωση: 16:10

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική οικονομία κατεβάζει ταχύτητα – Στο 1,5% η ανάπτυξη

Η αμερικανική οικονομία έχασε σημαντική ταχύτητα κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς το

Η «γεροντοκρατία» της Αμερικής και η ελληνική πραγματικότητα

Το ερώτημα αν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν αποκτήσει υπερβολική πολιτική ισχύ

Στα $37,5 δισ. το κόστος για τις ΗΠΑ των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν έχουν κοστίσει $37,5 δισ.