Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενισχύοντας ανοιχτά τις εφάμιλλες προειδοποιήσεις που έχουν στείλει μέσω διαρροών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ ξεκαθάρισε πως η αποτελεσματική έναρξη των e-πλειστηριασμών αποτελεί «μεταρρύθμιση-κλειδί» στο πλαίσιο του προγράμματος και είναι κρίσιμη ώστε οι ελληνικές τράπεζες να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του χρέους σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων πιστωτών. Η θέση του ΔΝΤ παραμένει ότι για να υπάρξει χρηματοδότηση από το Ταμείο θα πρέπει να γίνει σημαντική ελάφρυνση χρέους.

«Χρειάζεται βιώσιμη λύση» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, παραπέμποντας στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους πιστωτές.

Facebook Comments