Πρώην CEO μεγάλου ομίλου ερευνάται για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

3 λεπτά ανάγνωση
8 Δεκεμβρίου 2017

Επίσημη έρευνα σε βάρος ενός πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου LafargeHolcim, του Ερίκ Ολσέν, διεξάγουν οι γαλλικές αρχές για την υπόθεση της χρηματοδότησης (από τη γαλλοελβετική κατασκευάστρια σκυροδέματος) διαφόρων τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ανέφερε πηγή προσκείμενη στην εισαγγελία.

Ο Ολσέν, 53 ετών, επικεφαλής της διεύθυνσης ανθρωπίνων πόρων και κατόπιν αναπληρωτής γενικός διευθυντής του γαλλικού ομίλου Λαφάρζ την εποχή που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος μετά τη συγχώνευση με την ελβετική Ολτσίμ, αντιμετωπίζει έρευνα για «χρηματοδότηση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» και διότι «έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τρίτων», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Ετέθη υπό κράτηση την Τετάρτη, μαζί με άλλα δύο πρώην ανώτατα στελέχη του ομίλου: τον Μπρουνό Λαφόν, διευθύνοντα σύμβουλο της Λαφάρζ από το 2007 μέχρι το 2015· και τον Κριστιάν Ερό, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ομίλου, αρμόδιο για τη δραστηριότητα σε διάφορα κράτη στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.

Οι Λαφόν και Ερό συνεχίζουν να τελούν υπό κράτηση και να ανακρίνονται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Χρηματοδοτήσεις άνω των €1,3 δισ. στην Κρήτη έως το 2028

Η Eurobank εκτιμά ότι οι συνολικές χρηματοδοτήσεις της στην Κρήτη κατά την

Μ. Καρυστιανού: «Το όνειρο μου είναι βρεθώ σε debate με τον κ. Μητσοτάκη»

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να βρεθεί σε debate με

Έρχεται το νέο “Ανακαινίζω” για περισσότερους δικαιούχους και με υψηλότερες επιδοτήσεις

Μία νέα σημαντική παρέμβαση για την αύξηση της προσφοράς διαθέσιμων κατοικιών επιχειρεί