Ο τελικός γύρος διαπραγματεύσεων των συμβούλων του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, ενώ ζητήθηκε από τους δύο διεκδικητές μια final and best offers, δηλαδή να βελτιώσουν περαιτέρω τις αρχικές τους προσφορές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιλέχθηκε ο προτιμητέος αγοραστής να προκύψει από το αποτέλεσμα αυτών των ξεχωριστών διαπραγματεύσεων και να μην συγκλίνουν τα SPA’s (Sales And Purchase Agreement – Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών) των δύο υποψηφίων.

Σήμερα αναμένεται η διευρυμένη σύσκεψη των συμβούλων του διαγωνισμού, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνολική αξιολόγηση της πορείας του διαγωνισμού και η προετοιμασία για την παρουσίασή τους στις πωλήτριες τράπεζες.

Αν η διαδικασία αξιολόγησης και λήψης αποφάσεων τρέξει γρήγορα, είναι πιθανόν ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχει ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής, στον οποίο θα δοθεί περίοδος αποκλειστικότητας, ώστε εντός Απριλίου να υπογραφεί η συμφωνία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η αναμενόμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας θεωρείται ούτως ή άλλως επιτυχία δεδομένου ότι ο διαγωνισμός ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς το αντικείμενο πώλησης ήταν δύο εταιρείες και πωλητές τέσσερις, και μάλιστα με διαφορετικές προτεραιότητες και προβλέψεις.

Facebook Comments