5 «πύρινα» μέτωπα σε εξέλιξη – 130 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

4 λεπτά ανάγνωση
18 Μαρτίου 2018

Αντιμέτωπη με 130 δασικές πυρκαγιές ήρθε το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, έως τις 6 το πρωί της Κυριακής.

 

Κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίσαμε 191 πυρκαγιές, 130 πυρκαγιές και 53 βοηθείας.

 

Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη είναι πέντε πυρκαγιές με σημαντικότερο το μέτωπο στον Αυλώνα, στην περιοχή Βούτημα, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα ενώ συνδράμει 20μελές πεζοπόρο τμήμα. Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν ακόμα δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης, ενώ και το σημείο είναι αρκετά δύσβατο. Μέχρι στιγμής, το πρωί της Κυριακής δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εναέρια μέσα για την κατάσβεση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ διαψεύδονται οι πληροφορίες που ήθελαν, ένα μοναστήρι να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες.

Το δεύτερο μεγαλύτερο μέτωπο είναι αυτό στο Ξυλόκαστρο, στην περιοχή Ρίζα, όπου στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στη Μονεμβασιά, στην περιοχή Λύρα, όπου στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Σε εξέλιξη είναι ακόμα και δύο μέτωπα της Κρήτης, στην περιοχή Αχλάδα Μαλεβιζίου αλλά και στη Σητεία, στην περιοχή Λάστρος.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Ηλεία, στην περιοχή Άγναντα, όπου στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα με 16 πυροσβέστες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίκαλα: Τέσσερις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα

Τέσσερις  γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε

Α. Κανάκης: «Τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα απ’ ότι τα αφήσαμε»

Ο Αντώνης Κανάκης θυμήθηκε να «αγανακτήσει» τώρα, χρόνια μετά την εποχή που

«Όταν οι δήθεν ειδικοί παίζουν με τον πόνο: Ο Λακαφώσης και το παραμύθι του ξυλολίου»

Στο επίκεντρο της δημόσιας αντιπαράθεσης βρέθηκε ο Κώστας Λακαφώσης, τεχνικός σύμβουλος οικογενειών