Μηνύματα με αποδέκτες το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κατά την τοποθέτησή του επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, για την οποία δέχτηκε πυρά από την αντιπολίτευση και επί της ουσίας της αλλά και επί της διαδικασίας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέμφθηκε τον κ. Στουρνάρα αποδοκιμάζοντας την πολιτική του ως υπουργού Οικονομικών, ιδιαίτερα στο θέμα των συγχωνεύσεων των τραπεζών. «Μέγας ο κ. Στουρνάρας, ο ανεξάρτητος Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας» δήλωσε. «Τότε ο υπουργός Οικονομικών ήταν αγέρωχος, ήξερε. Σου λέει εγώ θα διαχειριστώ αργότερα ως ο άλλος διοικητής όσα έκανα…» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Διεμήνυσε δε, ότι η κυβέρνηση θα ερευνήσει όλα τα θέματα σε βάθος «και θα αποδοθούν ευθύνες και οι πολιτικές και ό,τι άλλες προκύψουν».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πίσω στις προγραμματικές της δεσμεύσεις. «Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί. Ούτε να κάνει πίσω στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ούτε να πάρει μέτρα αντίθετα με τις προγραμματικές της εξαγγελίες. Και δεν πρόκειται να το κάνουμε και γι’ αυτό συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις και επειδή είναι σκληρές γι’ αυτό παίρνουν τόσους μήνες… Δεν το κάνουμε και είναι καλό για τη χώρα που δεν το κάνουμε. Πιστεύουμε ότι θα τα βγάλουμε πέρα και θα δώσουμε διέξοδο στη χώρα» δήλωσε ο Υπουργός.

Facebook Comments