Δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει η τριμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως οι δανειστές θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τις νέες προτάσεις που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς, και υπογράμμισε πως το ελληνικό σχέδιο θα πρέπει να δίνει απαντήσεις στις προτάσεις των δανειστών.

Τόνισε ωστόσο πως η Αθήνα πρέπει ούτως ή άλλως να εκσυγχρονίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Ντάισελμπλουμ συμπλήρωσε πως η ελληνική πλευρά και οι εταίροι δεν συμφωνούν απόλυτα στο τι θα πρέπει να συμβεί έως το τέλος Ιουνίου, οπότε και λήγει η παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Αναφερόμενος δε στο ελληνικό αίτημα για ελάφρυνση του χρέους, σχολίασε πως η Αθήνα «υποτιμά την πολυπλοκότητα» του όλου ζητήματος.

Νωρίτερα, και ο κύριος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέφυγε να επιβεβαιώσει πως θα υπάρξει συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη.

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση [των ελληνικών θέσεων] και με βάση αυτή την αξιολόγηση μπορούμε μετά να συζητήσουμε το αύριο», είπε κατά την τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Facebook Comments