Οι τελευταίες δυο ημέρες χαρακτηρίζονται από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, οι οποίες μετά από μια ταυτόχρονη συνεδρίαση Συνόδου Κορυφής και Eurogroup, δεν κατάφερε να προσφέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα αλλά μετέθεσε τις όποιες ελπίδες για συμφωνία στο Eurogroup του Σαββάτου με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει και νέο Eurogroup τη Δευτέρα ή στην εκπνοή του χρόνου την Τρίτη. Όλα αυτά αναμένεται να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον αυξημένης μεταβλητότητας στις αγορές καθώς δεν αποκλείουμε μια προσπάθεια πωλήσεων προς το κλείσιμο της ευρωπαϊκής συνεδρίασης και στη συνέχεια λίγο πριν το κλείσιμο της Wall Street.

  • Νέα κατάρρευση του κινεζικού χρηματιστηρίου καθώς ο Shanghai Composite απώλεσε 5,6%.
  • Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί στις τοποθετήσεις τους καθώς η ευφορία των αρχών της εβδομάδας έχει υποχωρήσει αισθητά.
  • Αναμένουμε αυξημένες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
  • DAX, EUR/USD και S&P 500 αναμένεται να συγκεντρώσουν όλο το επενδυτικό ενδιαφέρον.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

China A Shares (#ChinaA50) – Άνοιγμα: 12.539 Υψηλό: 12.955 Χαμηλό: 12.295 Κλείσιμο: 12.295

Ο κινεζικός δείκτης των 50 μεγαλύτερων εταιριών βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ακόμα ισχυρότατο selloff με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν περισσότερο από 5,0%. Ο «50άρης» σπάει και τα χαμηλά τριών ημερών και δείχνει να βάζει πλώρη για τον ΚΜΟ 200 ημερών ο οποίος βρίσκεται σχεδόν 1.000 μονάδες χαμηλότερα στις 11.375 μονάδες. η τάση μεσοπρόθεσμα είναι ισχυρά πτωτική και αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στις επόμενες συνεδριάσεις. ROC και Vol δείχνουν ότι υπάρχουν περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις.

 

Facebook Comments