Η Handelsblatt απαντά στον Γ. Τόλιο: «Χρεοκοπία; Και τι έγινε;»

4 λεπτά ανάγνωση
2 Ιανουαρίου 2015

«Χρεοκοπία; Και τι έγινε;». Με τη φράση αυτή η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt απαντά στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τόλιο, ο οποίος κάνει συνεχώς δηλώσεις περί στάσης πληρωμών. Σε άρθρο της η οικονομική εφημερίδα, υποβαθμίζει τη σημασία μιας ελληνικής χρεοκοπίας και στέλνει μηνύματα στις ακραίες φωνές εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πώς βλέπουν οι Γερμανοί το ελληνικό πρόβλημα.

Στο άρθρο τονίζεται ότι ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε στην Ελλάδα και επικαλούμενο τις δημοσκοπήσεις προβάλλει ως φαβορί τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα επικαλείται συνέντευξη του κ. Τόλιου στο Action 24 την προηγούμενη εβδομάδα ο οποίος δήλωσε πως «χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά». Είναι χαρακτηριστικό πως στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στις συγκεκριμένες δηλώσεις, οι οποίες αντικρούονται με το επιχείρημα πως δεν θα ήταν πρόβλημα η χρεοκοπία της Ελλάδας.

Πάντως, ο αντιπροέδρος της ομοσπονδιακής οργάνωσης των Χριστιανοδημοκρατών εργαζομένων, κ. Κρίστιαν Μπέουμλερ, δήλωσε στη Handelsblatt πως «μία έξοδος της Ελλάδας από την νομισματική ένωση θα ήταν ένα πείραμα με αβέβαιη έκβαση» και πως «μόνο πολιτικοί τυχοδιώκτες και περιφερόμενοι πανεπιστημιακοί σπεκουλάρουν γύρω από αυτό το ζήτημα».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ν. Γκαρά: «Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται παραιτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Η Ν. Γκαρά προαναγγέλλει παραιτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη εβδομάδα.

Κ. Ζαχαριάδης: Ανακοίνωσε την ένταξή του στην ΕΛΑΣ

Την ένταξή του στην ΕΛΑΣ ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ρ. Δούρου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι στην επόμενη Βουλή»

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι στην επόμενη Βουλή γιατί πρέπει να ακούγεται η