«Η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα… Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» επισήμανε την Πέμπτη η Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ωστόσο ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητη η τήρηση των κανόνων.

Όπως είπε η κ. Μέρκελ «θα δούμε τι προτάσεις κάνει η Ελλάδα. Θα συζητηθούν από τους υπουργούς Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup. «Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι αναμένει να καλωσορίσει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, που για πρώτη φορά έρχεται σε Σύνοδο Κορυφής.

«Οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις και πρέπει να τηρούνται ήταν το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ που εμφανίστηκε σκληρότερος έναντι της Αθήνας. Όπως είπε, «ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, κλειδί είναι να συμφωνηθει η συνέχιση του προγράμματος και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.»

Την πεποίθησή του για εξεύρεση αμοιβαίας βιώσιμης λύσης με τους εταίρους, που θα θεραπεύσει τη λιτότητα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Facebook Comments