Ο αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στη θέση του και σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός επιλέξει το «Ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Όπως ισχυρίζεται «Αν ο λαός ψηφίσει “Ναι” τότε ο Τσίπρας θα είναι πιο χρήσιμος για να προστατεύσει το λαό του διότι έντιμα πιστεύοντας στην Ευρώπη θα έχει ψηφίσει υπέρ του σκληρού πακέτου».

Μιλώντας στο Mega ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι «και ο ίδιος αλλά και εμείς δεν θα τον αφήσουμε στη δυσκολότερη απόφαση του λαού, διανοείστε στη δυσκολότερη απόφαση του λαού να λιποτακτήσει;».

«Αν ο λαός ψηφίσει “Όχι” θα πάει να κάνει ένα νέο κύκλο διαπραγμάτευσης χωρίς το σκληρό πακέτο, αλλά και όταν ο λαός ψηφίσει “Ναι” τότε ο Τσίπρας θα είναι πιο χρήσιμος για να προστατεύσει το λαό του διότι έντιμα πιστεύοντας στην Ευρώπη θα έχει ψηφίσει υπέρ του σκληρού πακέτου», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Μητρόπουλος δεν έκρυψε την άποψή του ότι το δημοψήφισμα θα έπρεπε να αποφευχθεί «όσο πλησιάζουμε προς την εκπνοή του προγράμματος» αφού όπως είπε «για να είναι ισχυρότερη η διαπραγματευτική βάση της κυβέρνησης έπρεπε να είχε γίνει σε δυο κομβικά σημεία, αμέσως μετά τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη» ή «όταν ο κ. Γιουνκέρ ενεχείρησε το τελεσίγραφο της πενταμερούς του Βερολίνου».

Facebook Comments