Μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια, εκκενώθηκαν κατοικημένες περιοχές

2 λεπτά ανάγνωση
7 Σεπτεμβρίου 2018

Μια νέα, μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται εδώ και δύο ημέρες στη βόρεια Καλιφόρνια, έχοντας ήδη κάνει στάχτη περισσότερα από 100.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές να κλείσουν έναν αυτοκινητόδρομο και να εκκενώσουν ορισμένες ζώνες που απειλούνται από τις φλόγες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Λέικχεντ, που απέχει 250 χιλιόμετρα βορείως του Σακραμέντο, στην καρδιά του εθνικού δρυμού Σάστα-Τρίνιτι. Ο αυτοκινητόδρομος 5, που εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής ακτής των ΗΠΑ και συνδέει το Μεξικό με τον Καναδά, έχει κλείσει σε ένα μεγάλο τμήμα του, ώστε οι οδηγοί να μην παγιδευτούν από τη φωτιά. Ορισμένοι διέτρεξαν αυτόν τον κίνδυνο την Τετάρτης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Οι τοπικές αρχές διέταξαν να εκκενωθούν τα σπίτια σε τρεις κομητείες που απειλούνται από την πυρκαγιά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα

Α. Κανάκης: «Τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα απ’ ότι τα αφήσαμε»

Ο Αντώνης Κανάκης θυμήθηκε να «αγανακτήσει» τώρα, χρόνια μετά την εποχή που

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Πάτρα – Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Άρτα – Ενεργή η πυρκαγιά στη Χίο

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή από τα Συχαινά μέχρι