Κατρούγκαλος: Περιμένουμε «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα – η κυβέρνηση δεν θα πέσει αν φύγουν οι ΑΝΕΛ

4 λεπτά ανάγνωση
29 Σεπτεμβρίου 2018

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει μια θετική απάντηση στο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μία ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στη γείτονα χώρα, και κάνει λόγο για διπλό διακύβευμα.

«Και για τα δύο κράτη συνεπάγεται τη λήξη μιας πικρής αντιμαχίας που θα μπορούσε να έχει λήξει θετικά από τη δεκαετία του ΄90. Στην πΓΔΜ, ειδικότερα, δίνει μια σαφή διέξοδο στις ευρωπαϊκές της προοπτικές. Από την άλλη πλευρά, αποτελεί ένα θετικό μήνυμα για την ειρήνη και τη σταθερότητα σε μια περιοχή που πάντα ήταν η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμμετοχή θα είναι τέτοια που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ τόνισε πως «εάν ο λαός έχει ρητά και χωρίς αμφισβήτηση δηλώσει τη βούλησή του» όλες οι πολιτικές δυνάμεις της γείτονος χώρας είναι υποχρεωμένες να την αποδεχτούν.

Και παράλληλα, διατύπωσε τη βεβαιότητά του πως υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή προκειμένου να υπερψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτηθείς με δεδομένη τη θέση των ΑΝΕΛ, αν το ζήτημα της ονομασίας μπορεί να κρίνει τον χρόνο των εκλογών, απάντησε πως αν «οι εταίροι μας επιλέξουν να φύγουν από την κυβέρνηση, προφανώς δεν θα διατηρηθεί ο υφιστάμενος κυβερνητικός σχηματισμός», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση όμως θα παραμείνει γιατί η δεδηλωμένη δεν χάνεται παρά μόνον αν υπερψηφιστεί πρόταση μομφής.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ά. Πορτοσάλτε: «Η κυβέρνηση δεν είναι απόλυτα ρουσφετολογική»

Η τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε αναδεικνύει μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση απέναντι στη

Το κόστος Τσίπρα στο τραπεζικό σύστημα

Τον Ιανουάριο του 2015, οι ελληνικές τράπεζες δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου τον μηχανισμό

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Ύστερα από ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου