Π. Λιαργκόβας: Κάθε χρόνο μειώνεται το κεφαλαιακό απόθεμα στη χώρα, σε αντίθεση με την Κύπρο

3 λεπτά ανάγνωση
7 Οκτωβρίου 2018

Κάθε χρόνο μειώνεται το κεφαλαιακό απόθεμα στη χώρα, σε αντίθεση με την Κύπρο, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην υψηλή φορολογία, ο κ. Λιαργκόβας έκανε λόγο για «αφαίμαξη» της μεσαίας τάξης, η οποία -όπως συμπλήρωσε- «σιγά – σιγά φτωχοποιείται».

Σαν αποτέλεσμα, πρόσθεσε ο κ. Λιαργκόβας, δεν μπορούν να συντηρηθούν τα υψηλά πλεονάσματα, αλλά ούτε και οι μισθοί και οι συντάξεις.

Αναφερόμενος στη γραφειοκρατία, επεσήμανε ενδεικτικά ότι για να ανοίξει στην υπόλοιπη Ευρώπη ένα εστιατόριο χρειάζονται τρεις εβδομάδες, ενώ στην Ελλάδα τρεις μήνες. Αντιστοίχως, ;όπως συμπλήρωσε, για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στην Ευρώπη απαιτούνται έξι μήνες, ενώ στην Ελλάδα περίπου έξι χρόνια.

Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού επεσήμανε πως «όταν καταθέτεις έναν προϋπολογισμό με δύο σενάρια, είναι σαν να λες στις αγορές “εσείς διαλέξτε”».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχική υγεία και καθημερινή πίεση: Η σιωπηλή κρίση της σύγχρονης ζωής

Η ψυχική υγεία αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση

Ηρωολατρεία χωρίς ερωτήσεις – το μόνιμο πολιτικό μας αυτογκόλ

Η κατασκευή «ηρώων» χωρίς ερωτήσεις είναι ίσως η πιο επικίνδυνη πολιτική συνήθεια