Και επίσημα πλέον… η Βόρεια Μακεδονία

3 λεπτά ανάγνωση
13 Φεβρουαρίου 2019

Άρχισε η χρήση του ονόματος «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία» στην γειτονική χώρα.

Στους επίσημους ιστότοπους της κυβέρνησης και των υπουργείων χρησιμοποιείται το καινούργιο όνομα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ εμφανίζεται πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ως υπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Άρχισε επίσης η διαδικασία για την αλλαγή των πινακίδων και των διαβατηρίων.

Σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα τοποθετηθεί στη μεγαλύτερη συνοριακή δίοδο της χώρας, στη Γευγελή, απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων, πινακίδα με το νέο όνομα.

Ακόμη, όπως ανακοίνωσε η συντονιστική διυπουργική επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας, που συστήθηκε από την κυβέρνηση με σκοπό την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της χώρας βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι τελωνειακές Αρχές της χώρας πρέπει εντός τριών ημερών να τοποθετήσουν αυτοκόλλητα στις πινακίδες των συνοριακών διόδων και στα δύο αεροδρόμια της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (Σκόπια και Οχρίδα) με το νέο όνομα.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α. Κανάκης: «Τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα απ’ ότι τα αφήσαμε»

Ο Αντώνης Κανάκης θυμήθηκε να «αγανακτήσει» τώρα, χρόνια μετά την εποχή που

Αν. Λοβέρδος: «Η συμπάθεια της Μέρκελ στον Τσίπρα προκύπτει από τις Πρέσπες»

Ο πρόεδρος των ”Δημοκρατών” Ανδρέας Λοβέρδος μιλάει για την Άνγκελα Μέρκελ, τον

Α. Γκλέτσος: «Ήμουν και είμαι αντίθετος με τη συμφωνία των Πρεσπών»

Ο Απόστολος Γκλέτσος βρέθηκε καλεσμένος στην «Κοινωνία Ώρα Mega» και μίλησε για