Η διατροφική αξία του κρασιού
Το κρασί αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αλκοολούχα ποτά, το οποίο συνηθίζεται να συνοδεύει ποικιλίες φαγητών
Το κρασί αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αλκοολούχα ποτά, το οποίο συνηθίζεται να συνοδεύει ποικιλίες φαγητών
Το κρασί αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αλκοολούχα ποτά, το οποίο συνηθίζεται να συνοδεύει ποικιλίες φαγητών.
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίνουν κρασί για τα πιθανά οφέλη του ως προς την υγεία, είναι ενδιαφέρον να δούμε τι περιέχεται μέσα σε ένα ποτήρι κρασί, μαζί με το θερμιδικό του περιεχόμενο και να γνωρίσουμε τα οφέλη του.
Μερικά από αυτά είναι:
Τα αντιοξειδωτικά, η ρεσβερατρόλη, τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες είναι οι πιο συχνά αναφερόμενες ενώσεις στο κρασί που οι ερευνητές θέλουν να επισημάνουν ως δυνητικά υγιείς χημικές ουσίες που βρίσκονται στο κρασί.
Κάθε ποτήρι κόκκινου κρασιού δίνει κατά μέσο όρο τις ακόλουθες καθημερινές σας διατροφικές ανάγκες:
Ο λευκός οίνος είναι χαμηλότερος σε υδατάνθρακες, με μόνο 2,6 υδατάνθρακες κατά μέσο όρο ανά μερίδα. Το λευκό κρασί παρέχει στις καθημερινές σας διατροφικές ανάγκες:
Ο κόκκινος οίνος είναι επίσης πηγή αντιοξειδωτικών, φλαβονοειδών, πολυφαινολών και ρεσβερατρόλης.
Επίπεδο αλκοόλης στο κρασί:
Περιεχόμενο ζάχαρης στο κρασί και θερμίδες:
Η ποσότητα θερμίδων που υπάρχουν στο κρασί ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του οίνου. Τα γλυκά και ενισχυμένα κρασιά περιέχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από το κόκκινο ή το λευκό κρασί. Οι ξηροί κόκκοι και οι λευκοί οίνοι περιλαμβάνουν κατά μέσο όρο λιγότερα από 3 γραμμάρια υπολειμματικής ζάχαρης ανά λίτρο. Οι γλυκοί ή ενισχυμένοι οίνοι ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με το επίπεδο γλυκύτητάς τους.
Ένα μέσο ποτήρι κρασί ανάλογα με τον βαθμό αλκοόλ, θα κυμαίνεται από 100 θερμίδες μέχρι 175 θερμίδες.
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κρασιού. Γνωρίστε μερικά από τα πιο γνωστά:
Στυλ: κόκκινο κρασί
Συνδυασμός τροφίμων: αρνί, βοδινό κρέας, καπνιστά κρέατα, γαλλικά, αμερικανικά, σκληρά τυριά όπως το τσένταρ και το Pecorino.
Στυλ: κόκκινο κρασί
Συνδυασμός τροφίμων: αρνί, βοδινό κρέας, καπνιστό κρέας, μεσογειακά, γαλλικά και αμερικανικά σκληρά τυριά όπως το λευκό τσένταρ και το ισπανικό Manchego.
Στυλ: κόκκινο κρασί
Συνδυασμός τροφίμων: κοτόπουλο, χοιρινό κρέας, μοσχάρι, πάπια, σάλτσα κρέατος, γαλλικά, γερμανικά, σάλτσες κρέμας, μαλακά τυριά, καρυκεύματα με μεράκι όπως Gruyère
Στυλ: λευκό κρασί
Συνδυασμός τροφίμων: αστακός, καβούρια, γαρίδες, κοτόπουλο, χοιρινό, μανιτάρια, γαλλικά, σάλτσες κρέμας, μαλακά τυριά όπως τριπλή κρέμα γάλακτος, τυριά μεσαίου μεγέθους όπως Gruyère
Στυλ: λευκό κρασί
Συνδυασμός τροφίμων: ψάρια, κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, μεξικάνικο, βιετναμέζικο, γαλλικό, κατσικίσιο τυρί με βότανα, τυρί με καρυκεύματα όπως Gruyère
Στυλ: λευκό κρασί
Συνδυασμός τροφίμων: σαλάτα, λεπτό ψάρι, ελαφρά και ήπια τυριά
Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρασιού δε θα έχει τα οφέλη που αναφέρθηκαν στην αρχή, αντιθέτως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό όπως εθισμό, κατάθλιψη, αρρυθμίες και υπέρταση.
Ενδείκνυται η κατανάλωση ενός ποτηριού αλκοόλ την ημέρα για τις γυναίκες και ένα με δύο για τους άντρες.
Facebook Comments