Όποιος πιστεύει ότι η κ. Τουλουπάκη είναι ανόητη ή αφελής, είναι αφελής ο ίδιος. Πρόκειται για μια έμπειρη εισαγγελική λειτουργό. Πώς, λοιπόν, μια τόσο έμπειρη εισαγγελική λειτουργός υποπίπτει σε αυτή τη σωρεία εσφαλμένων χειρισμών που τορπιλίζουν τη μεγαλύτερη υπόθεση που ανέλαβε;

Η κ. Τουλουπάκη, λοιπόν, μετά το έγγραφο-φωτιά που αποκάλυψε η Καθημερινή και με το οποίο η ίδια εμφανιζόταν να παραδέχεται στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη τη συμπερίληψη δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην αντίστοιχη έρευνα του FBI, κάτι που είναι άκρως προβληματικό, με δεδομένη την προσδοκία οικονομικού ωφελήματος στις ΗΠΑ που, όμως, συνιστά λόγω μη υπαγωγής στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στην Ελλάδα. 

Η κ. Τουλουπάκη έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα Καθημερινή, αλλά και στη δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου, εγκαλώντας τους για τη δημοσίευση του εγγράφου. Μάλιστα, με επιτακτικό τόνο ζητά να μάθει ποιος διέρρευσε το έγγραφο. Ειλικρινά, πρόκειται για ακατανόητη πρακτική. Ιδίως μάλιστα αν ισχύει αυτό που είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι το εν λόγω έγγραφο αποτελεί ύλη της Προανακριτικής Επιτροπής και το έχουν στην κατοχή τους περίπου 30 βουλευτές. 

Η κ. Τουλουπάκη, όμως, πάει ένα βήμα παραπέρα: λέει ότι πουθενά στην ελληνική νομοθεσία δεν ορίζεται ότι οι εισαγγελείς οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο μάρτυρας θα αποκομίσει όφελος δια της κατάθεσής του στο εξωτερικό. Μάλιστα, λέει ότι είναι πρακτικά αδύνατο να το ξέρει κανείς αυτό. Τι λέει εδώ η κ. Τουλουπάκη; Ότι δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά της; Δεν γνωρίζει ότι ένας προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ, ο οποίος προσδοκά σε οικονομικό όφελος, δεν μπορεί να είναι αντιστοίχως προστατευόμενος μάρτυρας στην Ελλάδα για το ίδιο θέμα; Είτε δεν το γνωρίζει είτε κάνει ότι δεν το γνωρίζει, συνεπώς, υπάρχει μείζον ζήτημα. 

Οι παραπάνω χειρισμοί και οι επίμαχες διατυπώσεις προδίδουν νευρικότητα από μέρους της εισαγγελέως. Γεννούν, δε, το ερώτημα, αν κάποιος τη συμβουλεύει και ποιος είναι αυτός. Γιατί, σίγουρα δεν είναι καλός σύμβουλος…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments