Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής  δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Η προσβολή τους θα απαντηθεί. Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε όσον αφορά τον εκλογικό νόμο».

Αναλυτικά είπε:

«Είναι ώρα να συνεννοηθούμε δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους.

Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης.

Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα.

Να γνωρίζουν όλοι-και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ.

Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο.

Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι η Εθνική Ομοψυχία προϋποθέτει Κοινωνική συνοχή και ενότητα

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά τόνισε

Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε»

Νωρίτερα:

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό μέσω κατ’ ιδίαν συναντήσεων για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ενώ δεν αποκλείεται να διευρυνθεί η ατζέντα και να συζητηθεί τόσο ο εκλογικός νόμος όσο και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντάται αυτή την ώρα στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφού αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά, ο πρωθυπουργός την ρώτησε αν θέλει να την κεράσει κάτι και εκείνη ζήτησε μόνο ένα ποτήρι νερό και του είπε με το καλημέρα «πριν φύγεις είχα προτείνει εθνική γραμμή. Επιμένω στο συμβούλιο αρχηγών».

Μητσοτάκης: Την τελευταία φορά ήσουν καταβεβλημένη. Τώρα σε βλέπω καλύτερα. (σ.σ. ήταν άρρωστη στην τελευταία συνάντησή τους.

Γεννηματά: Ξεκουραστήκαμε τις γιορτές. Εσύ από τα βουνά κατευθείαν στα βαθιά.

Μητσοτάκης: Ήταν τριήμερη η ξεκούραση στο βουνό, αλλά αναζωογονητική.

Γεννηματά: Στα βαθιά τώρα, είχα προτείνει πριν φύγει,ς εθνική γραμμή αλλά δεν ήθελες. Καλή η ενημέρωση, αλλά επιμένω στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Μητσοτάκης: Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη, δεν θα έχουμε αποκλίσεις. Θα το διαπιστώσεις στην συνάντησή μας.

Γεννηματά: Να μη μας θεωρούν οι άλλοι δεδομένοι.

 

 


Η συνάντηση του Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ κατευθυνόταν στο γραφείο του στη Βουλή δήλωσε προβληματισμένος στους δημοσιογράφους: «Είμαι προβληματισμένος από τις εξελίξεις και όχι από το κλίμα στη συνάντηση».

Αυτή την ώρα ενημερώνει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Θα ακολουθήσει στις 13:00 η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Στις 17:00 τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 του γραμματέα του Μέρα25, Γιάνη Βαρουφάκη ενώ τη Δευτέρα στις 11:00 θα ενημέρωση τον πρόεδρο του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.


Το τετ-α-τετ των δύο πολιτικών ήταν χαλαρό ενώ μίλησαν στον ενικό.

Τσίπρας: Πότε επέστρεψες;

Μητσοτάκης: Χθες το βράδυ

Τσίπρας: Πρόλαβες να ξεκουραστείς;

Μητσοτάκης: Συνηθισμένα τα βουνά…

Τσίπρας: Πόσο μείνατε; Τι κάνατε;

Μητσοτάκης: Δύο ημέρες, τα απολύτως απαραίτητα

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στον πρωθυπουργό συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ: «Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν ο Κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν θέλει καφέ ή νερό, εκείνος επέλεξε το τσάι. Την ίδια επιλογή έκανε και ο πρωθυπουργός.

 

 


Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη θέση ότι το νομοσχέδιο για την επικύρωση της ελληνομερικανικής συμφωνίας για την αμυντική συνεργασία πρέπει να «παγώσει» και να έρθει αργότερα προσέρχεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκρυσταλλώθηκε και σε χθεσινή σύσκεψη στην Κουμουνδούρου είναι πως αποτελεί επιβεβλημένη κίνηση τακτικής η καθυστέρηση όσο γίνεται της επικύρωσης της Συμφωνίας από τη Βουλή προκειμένου η ελληνική πλευρά να διατηρεί ένα διαπραγματευτικό όπλο με το οποίο θα πιέζει τους Αμερικανούς συμμάχους για την υποστήριξη των ελληνικών θέσεων στα ελληνοτουρκικά.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να μην έρθει το νομοσχέδιο τώρα προς ψήφιση.

Facebook Comments