Σιγά-σιγά εγκαταλείπουν τη γραμμή της ψυχραιμίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν αναμενόμενο και σε ένα βαθμό προβλέψιμο, παρά το γεγονός ότι και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος επιδοκιμάζει τη διαχείριση που έχει κάνει η κυβέρνηση μέχρι στιγμής ως προς την πανδημία. 

«Πονηρό πολιτευτή» είδαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη η Κουμουνδούρου, οι βουλευτές και τα στελέχη το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η κομματική Αυγή. Πονηρός πολιτευτής γιατί; Με βάση το διάγγελμά του που το διάβασαν ως προανάκρουσμα πρόωρων εκλογών. «Είναι τόσο κυνικοί που μπορεί να κάνουν εκλογές απλά για να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ», μου έλεγε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι είναι πεπεισμένοι και για τις ημερομηνίες, είτε Ιούλιος είτε Σεπτέμβριος. Προσέξτε, αυτή είναι η ανάλυση της Κουμουνδούρου που «σπινάρεται» σε στελέχη και δημοσιογράφους που είναι διατεθειμένοι να την ακούσουν. 

Πέρα από το ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από το πώς πολιτεύεται ο Μητσοτάκης, παρά το ότι τον έχουν αντίπαλο για πάνω από τέσσερα χρόνια, υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος. Εκλογές μελετούν με ζέση όσοι τις φοβούνται, για διάφορους λόγους. Είτε γιατί απλώς σκέφτονται δυνατά και εξωτερικεύουν τον φόβο τους, είτε γιατί προσπαθούν με το «πες-πες» να κάψουν τον υπαρξιακό φόβο εξαΰλωσης που έχουν. 

Το αφήνω κάπου εδώ με την υπόμνηση του χθεσινού μου σημειώματος: ο Μητσοτάκης μίλησε για την επόμενη μέρα, όχι για εκλογές. Όσοι φαντασιώνονται εκλογές, δεν καταλαβαίνουν τι θα γίνει στη χώρα τους επόμενους μήνες. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments