Ευρωζώνη: Μικρή αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 0,6% του ΑΕΠ το 2019

2 λεπτά ανάγνωση
22 Απριλίου 2020

Μικρή αύξηση σημείωσε το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο σύνολο της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2019, ενώ το χρέος της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε και στις δύο περιοχές, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 0,6% του ΑΕΠ από 0,5% το 2018 και στην ΕΕ – 27 στο 0,6% από 0,4%. Το χρέος στην Ευρωζώνη ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε από 85,8% στο τέλος του 2018 στο 84,1% στο τέλος του 2019, ενώ στην ΕΕ – 27 μειώθηκε από το 79,6% στο 77,8%.

Πλεόνασμα κατέγραψαν το 2019 η Δανία (3,7% του ΑΕΠ), το Λουξεμβούργο (2,2%), η Βουλγαρία (2,1%), η Κύπρος και η Ολλανδία (1,7% και οι δύο), η Ελλάδα (1,5%), η Γερμανία (1,4%), η Αυστρία (0,7%), η Μάλτα, η Σλοβενία και η Σουηδία (0,5% και οι τρεις), η Ιρλανδία και η Κροατία (0,4% και οι δύο), η Τσεχία και η Λιθουανία (0,3% και οι δύο) και η Πορτογαλία (0,2%). Δύο χώρες – μέλη είχαν έλλειμμα ίσο ή μεγαλύτερο από το 3% του ΑΕΠ: η Γαλλία (3%) και η Ρουμανία (4,3%).

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων

Κυρ. Μητσοτάκης: «Επίσημο τέλος κάθε επιτήρησης – Αφήνουμε πίσω την επώδυνη παρένθεση της κρίσης»

«Η EE ανακοίνωσε, σήμερα, ότι η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των