Πρόγραμμα 54 εκατ. για Ελλάδα και Κύπρο ενέκρινε η Κομισιόν

4 λεπτά ανάγνωση
29 Ιουλίου 2015

Νέο ευρωπαϊκό διασυνοριακό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατ. για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν εννέα παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας και το σύνολο της Κύπρου, με επίκεντρο την περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών τους με μέτρα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, βελτίωση των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η συνεισφορά της Ε.Ε. θα ανέλθει σε περίπου 46 εκατ., ποσό που θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα «Interreg» στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας, στην προώθηση της χρήσης των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον, εστιάζει στους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των περιφερειών με στόχο την άμβλυνση και την αναστροφή των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσω επενδύσεων σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών. Τέλος, θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, τόσο μέσω της πρόληψης των κινδύνων, όσο και μέσω της προώθησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών.

Οι περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Interreg» από την Ελλάδα, είναι οι περιφέρειες της Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό