Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του διοικητή της Αεροπορίας, Γιώργου Κουμεντάκου, ύστερα από την μετάθεσή του σε δυσμενέστερη θέση. Σύμφωνα με το ΓΕΣ, “όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στη θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα”.

Ο υποστράτηγος, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές είχε υποβάλει την παραίτησή του, ως απάντηση στις κριτικές που δέχθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων Σινούκ στα μέτωπα της φωτιάς. Οι Ενοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών με τα ελικόπτερα Σινούκ, κάτι που έκαναν και στα μέτωπα των τελευταίων ημερών.

Η δήλωση Παναγιωτόπουλου
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ περί παραιτήσεως του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων.

Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν”.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ
“Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα.

Συνταγματάρχης (ΠΖ) Αλέξανδρος Μούντζιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ”

Νωριτερα:

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αναζήτησης και επίρριψης ευθυνών σχετικά με τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν και γίνεται προσπάθεια να πέσουν στα χαμηλότερα σκαλοπάτια της διοικητικής πυραμίδας.

Σημειώνεται πως ο κ. Κουμεντάκης έχει την ευθύνη των ελικοπτέρων Σινούκ.

Προς το παρόν πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει γίνει δεκτή η παραίτησή του.

 

Facebook Comments